Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Pepparstekt kotlett med fetaostkräm, bakad tomat, sotad och smörbakad lök

Recept skrivet av
Scan
Laga pepparstekt kotlett av Svensk Rapsgris® med fetaostkräm, bakad tomat och sotad och smörbakad lök. Perfekt måltid som kommer att uppskattas!

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

Kotlett
  • 10 kotletter av Scan Svensk Rapsgris®
  • svartpeppar
  • espelettepeppar
  • finmalet salt
  • flingsalt
  • rapsolja
  • 100 g smör
  • ½ knippe rosmarin
  • 2 vitlökar
Bakade tomater
  • 500 g små cocktailtomater
  • 2 ½ msk olivolja
  • salt
  • peppar
Fetaostkräm
  • 200 g fetaost
  • 2 vitlöksklyftor
  • 8 dl rapsolja
  • 4 äggulor
  • 2 msk champagnevinäger
  • salt
  • Sotad och bakad lök
  • 10 syltlökar
  • 200 g smör
  • salt
Örtsallad
  • 250 g körvel och krasse
  • Gräslöksolja
  • 1 knippe gräslök
  • 6 dl olja
Rostade hasselnötter
  • 100 g skalade hasselnötter
  • 2 msk olja
  • Skysås
  • 1 dl fläskbuljong
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 1 dl sirap
  • 1 dl soja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • salt
 

Artiklar från receptet

Fläskkotlett benfri rapsgris 3,31kg
868661, Scan, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Kött från Sverige
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Tillagning

Kotlett

  1. Peppra, salta och olja in köttet en stund innan stekning.
  2. Häll olja i en varm panna och lägg sen i köttet.
  3. När köttet har fått lite yta, tillsätt smör, vitlök och rosmarin. Sänk värmen lite och ös kotletten med smör.
  4. Stek klart i pannan. Ta upp köttet och låt det vila innan du skär upp det så behåller kotletten sin saftighet.
  5. Vid servering; strö över lite flingsalt.

Bakade tomater

  1. Dela tomaterna på mitten och skär av botten så att de kan stå upp.
  2. Ringla över olivolja, salt och peppar.
  3. Baka i ugn på 120 grader i ca 15 minuter.

Fetaostkräm

  1. Mixa fetaost, vitlök och rapsolja slätt. Häll över i ett litermått.
  2. Slå en majonnäs med en stavmixer, kannmixer eller för hand. Ta äggulorna först och rör sedan ner fetaost- och oljeblandningen.
  3. Smaka av med champagnevinäger och salt.

Sotad och bakad lök

  1. Dela lökarna på mitten eller i stora skivor.
  2. Sota hårt i panna med lite olja.
  3. Tryck till lökarna så de blir jämt sotade.
  4. Baka i ugn 120 grader i 20 minuter med smör, som helst ska täcka all lök.

Örtsallad

  1. Lägg salladen i iskallt vatten en stund.
  2. Torka av bladen.

Gräslöksolja

  1. Värm oljan till max 80 grader.
  2. Mixa gräslök och olja.
  3. Sila genom en silduk eller handduk.

Hasselnötter

  1. Ringla olja på hasselnötterna och rosta på 160 grader i 5 minuter i taget så de inte bränns (ca 10–15 minuter totalt).

Skysås

  1. Koka upp alla ingredienser.
  2. Smaka av med salt.
 

Artiklar från receptet

Fläskkotlett benfri rapsgris 3,31kg
868661, Scan, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Kött från Sverige
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Fler recept på Svensk Rapsgris® från Scan

Recept

Asiatiska baos med hoisinmarinerad karré

Laga Tia Strandbergs läckra asiatiska baos med dragen och hoisinmarinerad karré av Svensk Rapsgris®. Fantastiskt gott! 
 
Recept

Vitlöksstekta kotlettracks med salsa macha

Laga mat som en landslagskock! Eric Hristov har tagit fram receptet på goda vitlöksstekta kotlettracks av Svensk Rapsgris® med fruktig Salsa macha.
Inspiration

Så smakar Svensk Rapsgris® från Scan

På ett antal utvalda svenska gårdar har Scan, tillsammans med bönderna, valt att tillsätta svensk rapsolja i grisarnas foder. En helt naturlig kost som gör att köttet får en högre andel naturligt nyttiga fetter, som omega 3. En sådan fettsammansättning gör i sin tur att köttet blir mörare och smakrikare. Grisen mår bra, och du mår bra.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.