Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Vitlöksstekta kotlettracks med salsa macha
Recept skrivet av
Eric Hristov
Laga mat som en landslagskock! Eric Hristov har tagit fram receptet på goda vitlöksstekta kotlettracks av Svensk Rapsgris® med fruktig Salsa macha.
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner Kotlettracks
10 kotlettracks av Scan Svensk Rapsgris®
3 vitlöksklyftor
smör/olja till stekning
salt och peppar
Salsa macha
7 ½ dl rapsolja
2 silverlökar, finhackade
8 passilla chili
10 guajillo chili
10 chili de arbol
3 dl vita sesamfrön
3 dl macadamianötter
5 vitlöksklyftor, finhackade
½ dl äppelcidervinäger
½ msk salt
Kålrabbisallad
1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten
5 kålrabbi, tunna skivor
3 silverlökar, skivade
1 knippe koriander
Toppings
1 knippe koriander, strimlad
6 salladslökar, strimlade
1 dl macadamianötter
Artiklar från receptet
432054, Scan, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Tillagning
Kotlettracks
Torka av kotlettracksen. Värm en stor panna.
Salta köttet och stek i olja. När köttet fått yta, låt det vila. Stek ytterligare en omgång tillsammans med vitlök, ös med smör.
Peppra och tranchera köttet, servera med benet kvar.
Salsa macha
Värm rapsoljan i en kastrull och tillsätt silverlöken, låt konfiteras på låg värme i ca 1 timme.
Kärna ur all chili (använd handskar). Rosta chilin i panna och mixa/mortla till pulver. Rosta sesamfrön och macadamianötter i samma varma panna.
När silverlöken är söt och konfiterad, tillsätt då chilipulvret, sesamfrön, macadamianötter, vitlök, vinäger och salt.
Låt koka ihop ca 20 minuter.
Kålrabbisallad
Koka en 123-lag på ättika, socker och vatten, låt svalna.
Lägg kålrabbin i lagen och låt dra minst 15 minuter.
Skölj silverlöken under kallt vatten. Skölj och plocka koriander.
Bygg salladen luftig med kålrabbi och toppa upp med silverlök och koriander.
Topping
Rosta och skiva macadamianötter.
Toppa det trancherade köttet med koriandern, salladslöken och de rostade och skivade nötterna.
Artiklar från receptet
432054, Scan, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Video
Se Eric Hristov tillaga kotlettracks
Fler recept på Svensk Rapsgris® från Scan
Vi rekommenderar
Recept
Asiatiska baos med hoisinmarinerad karré
Laga Tia Strandbergs läckra asiatiska baos med dragen och hoisinmarinerad karré av Svensk Rapsgris®. Fantastiskt gott!
Vi rekommenderar
Recept
Pepparstekt kotlett med fetaostkräm, bakad tomat, sotad och smörbakad lök
Laga pepparstekt kotlett av Svensk Rapsgris® med fetaostkräm, bakad tomat och sotad och smörbakad lök. Perfekt måltid som kommer att uppskattas!
Vi rekommenderar
Inspiration
Så smakar Svensk Rapsgris® från Scan
På ett antal utvalda svenska gårdar har Scan, tillsammans med bönderna, valt att tillsätta svensk rapsolja i grisarnas foder. En helt naturlig kost som gör att köttet får en högre andel naturligt nyttiga fetter, som omega 3. En sådan fettsammansättning gör i sin tur att köttet blir mörare och smakrikare. Grisen mår bra, och du mår bra.