Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Rostad jordärtskockssoppa med brynt äpple och champinjon

Recept skrivet av
Upfield
Servera nordiska smaker! Jordärtskockor är en smakrik nordisk delikatessknöl här i en värmande krämig soppa med äpple och champinjon som passar utmärkt som förrätt eller huvudrätt, till lunch eller middag.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

Till soppan
  • 1, 5 kg jordärtskocka, tvättade
  • 30 ml rapsolja
  • 2,6 liter vatten
  • 40 g Knorr kycklingfond, koncentrerat
  • 10 g salt
  • 300 cl Rama Profssional Visp 31%, Låglaktos
  • 10 g WINBORGS Ättikssprit 12%
  • 10 g Knorr Svampfond koncentrerad
  • Vitpeppar, malen

Vid servering
  • 2 stk äpple, fint tärnat
  • 150 g champinjoner, skivade
  • 25 g smör
  • 3 g timjan, färsk

Tillagning

  1. Rengör jordskockor så att jord försvinner och halvera.
  2. Vänd skockorna i rapsoljan och rosta dem i ugn vid 175 grader i 30 minuter.
  3. Lägg skockor i gryta och slå på vatten, Knorr Kycklingfond och salt.
  4. Koka upp och mixa soppan slät och tillsätt grädde.
  5. Smaksätt med ättika, Knorr Svampfond och vitpeppar.

Vid servering

  1. Tärna äpplen och skiva champinjoner fint.
  2. Bryn äppeltärningar och champinjon i matfett tillsammans med timjan.
  3. Anrätta soppan och toppa med smör brynt äpple och champinjon.


Artiklar från receptet

simpleimage
330431 - RAMA PROFESSION - Tyskland - Kylt
0,00 kr {{jmfprisString}} / L {{jmfPrisDeladString}} / L
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
simpleimage
331589 - RAMA PROFESSION - Tyskland - Kylt
0,00 kr {{jmfprisString}} / L {{jmfPrisDeladString}} / L
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
simpleimage
325637 - RAMA PROFESSION - Sverige - Kylt
21,90 kr {{jmfprisString}} / L {{jmfPrisDeladString}} / L
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
simpleimage
330447 - RAMA PROFESSION - Tyskland - Kylt
0,00 kr {{jmfprisString}} / L {{jmfPrisDeladString}} / L
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}

Fler recept

Recept

Fiskpinnar deluxe med tartarsås med pommes frites och citronsalt

Fiskpinnar kan spåras tillbaka till tidigt 1900-tal. Efter andra världskriget, då det fanns ett överflöd av sill, försökte man sig på att göra sillfiskpinnar, dock utan någon större framgång. Folk ville ha dem av torsk och annan vit fisk. Här har Upfield gjort en variant med suffléfärs för att ge dem en nordisk prägel. Den tidlösa klassikern får ett lyxigt lyft - prova själv!
Recept

Blodapelsin-mousse med crumble

Ett säkert kort som alltid ger en lyxig känsla. En enkel och fräsch dessert med få ingredienser som också kan göras på både mandarin och klementin. Blodapelsinen är mindre än vanliga apelsiner och mer aromatisk med en perfekt balans mellan syra och sötma. Säsongen börjar i december och slutar i slutet av mars. De vanligaste sorterna här i norden är den mörka Moro och den mer marmorerade Tarocco. Den sist nämnda har oftast inga kärnor.
Recept

Champinjontoast med miso

Japaninspirerad svensk klassiker – precis så gott som det låter! Skogschampinjon-toast som kan göras året runt här med det lilla, lilla extra… miso, timjan och citron blir en riktigt god kombination!

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.