Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Semmelwrapen såg dagens ljus 2015 då Mattias Ljungberg på Tössebageriet i Stockholm använde klassiska, härliga ingredienser serverade i ny, modern form. Se till att kavla degen riktigt tunt, så att wrapen går att rulla. 

Ingredienser

Antal portioner 10 (st)

Fördeg

  • 24 g jäst
  • 200 g Arla® standardmjölk, 37°
  • 200 g vetemjöl

Vetedeg

  • 80 g Arla® Svenskt Smör, rumstempererat
  • 80 g strösocker
  • 20 g ägg
  • 4,8 g kardemummakärnor, stötta
  • 2,8 g salt
  • 120 g vetemjöl

Fyllning

  • 160 g mandelmassa, riven
  • 40 g mandlar, skalad och riven
  • 1,2 g kardemummakärnor, stötta
  • ev vatten
  • 240 g Arla® vispgrädde
  • florsocker, att sikta över

Tillagning

  1. Blanda alla ingredienser till fördegen i en degblandare och låt jäsa ca 30 min.
  2. Tillsätt vetedegens ingredienser i fördegen. Arbeta degen ca 8 min.
  3. Ta upp degen och dela i bitar à 65 g, rulla dem till runda bullar och lägg på plåtar. Låt jäsa 30–50 min.
  4. Kavla ut bullarna till runda platta bröd, ca 20 cm i diameter och 1 mm tunna. Baka av i ugn på 200° ca 3 min. De ska inte få färg och bröden ska kunna vikas utan att spricka. Låt svalna under handduk.

Fyllning

  1. Blanda mandelmassa med mandel och kardemumma. Späd ev med lite vatten under omrörning till spritsbar konsistens. Vispa grädden.

Montering

  1. Spritsa ut mandelfyllningen och grädden på bröden. Vik ihop som en wrap. Sikta över florsocker och slå in i smörpapper.

Utvalda artiklar från receptet

simpleimage
528208 - ARLA KO - Sverige - Kylt
59,40 kr {{jmfprisString}} / L {{jmfPrisDeladString}} / L
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
simpleimage
246413 - SVENSKT SMÖR - Sverige - Kylt
0,00 kr {{jmfprisString}} / KG {{jmfPrisDeladString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
simpleimage
528240 - ARLA KO - Sverige - Kylt
0,00 kr {{jmfprisString}} / L {{jmfPrisDeladString}} / L
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}

Fler härliga recept på semlor

Recept

Pepparkakssemla

Pepparkaka + semla = sant. Mästerkonditor Gustaf Mabrouk har komponerat ett semmelrecept där du får det bästa av två världar.
Recept

Red velvet-semla

Red velvet-semlan är en saftig semla med smak av kakao och gräddfrosting och en härligt röd färg.
Recept

Semla med dulce de leche

Mästerkonditor Gustaf Mabrouk bjuder på nya smakfulla semmelrecept tillsammans med Arla. Här med dulce de leche.

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader