Vi hanterar dina personuppgifter enligt allmänna dataskyddsförordningen.
Vi använder även cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda sajten accepterar du detta
Läs mer
Semmelwrapensåg dagens ljus 2015 då Mattias Ljungberg påTössebagerieti Stockholm använde klassiska, härliga ingredienser serverade i ny, modern form. Se till att kavla degen riktigt tunt, så att wrapen går att rulla.
Ingredienser
Antal portioner 10 (st)
Fördeg
24 g jäst
200 g Arla® standardmjölk, 37°
200 g vetemjöl
Vetedeg
80 g Arla® Svenskt Smör, rumstempererat
80 g strösocker
20 g ägg
4,8 g kardemummakärnor, stötta
2,8 g salt
120 g vetemjöl
Fyllning
160 g mandelmassa, riven
40 g mandlar, skalad och riven
1,2 g kardemummakärnor, stötta
ev vatten
240 g Arla® vispgrädde
florsocker, att sikta över
Tillagning
Blanda alla ingredienser till fördegen i en degblandare och låt jäsa ca 30 min.
Tillsätt vetedegens ingredienser i fördegen. Arbeta degen ca 8 min.
Ta upp degen och dela i bitar à 65 g, rulla dem till runda bullar och lägg på plåtar. Låt jäsa 30–50 min.
Kavla ut bullarna till runda platta bröd, ca 20 cm i diameter och 1 mm tunna. Baka av i ugn på 200° ca 3 min. De ska inte få färg och bröden ska kunna vikas utan att spricka. Låt svalna under handduk.
Fyllning
Blanda mandelmassa med mandel och kardemumma. Späd ev med lite vatten under omrörning till spritsbar konsistens. Vispa grädden.
Montering
Spritsa ut mandelfyllningen och grädden på bröden. Vik ihop som en wrap. Sikta över florsocker och slå in i smörpapper.