Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Semla med dulce de leche

Recept skrivet av
Gustaf Mabrouk
Mästerkonditor Gustaf Mabrouk bjuder på nya smakfulla semmelrecept tillsammans med Arla. Här med dulce de leche.

Ingredienser

Receptet ger: 14 st semlor

  • 220 g Arla® standardmjölk
  • 27 g färsk jäst
  • 430 g bagerivetemjöl (starkt)
  • 100 g strösocker
  • 4 g mortlade kardemummakärnor
  • 50 g ägg
  • 4 g salt
  • 90 g Arla® Svenskt Smör, rumstempererat

Äggstrykning:
  • 20 g äggulor
  • 40 g vatten

Dulce de leche:
  • 2 burkar kondenserad sötad mjölk (à 397 g)

Gräddfyllning och topping:
  • 1500 g Arla® vispgrädde
  • Strösocker, efter smak
  • Rostade, skalade hasselnötter, grovhackade
  • Flingsalt

Från receptet

Smör normalsaltat 82% 1kg
631309, SVENSKT SMÖR, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Annons
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Smör osaltat 82% 1kg
417402, Svenskt Smör från Arla, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Annons
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Vispgrädde 40% 1L
528240, Arla Ko®, Sverige
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Annons
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • FSC Forest Steward Council Mix
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Tillagning

  1. Blanda mjölk, jäst och hälften av mjölet till en jämn smet med degkrok.
  2. Blanda i socker, resterande mjöl och kardemumma och arbeta degen ca 1 min på medelhastighet.
  3. Tillsätt ägg och kör i ca 4 min till. Ha i salt och arbeta degen ca 1 min.
  4. Tillsätt smöret, öka hastigheten och kör i ytterligare ca 2 min till en elastisk och smidig deg.
  5. Lägg degen i en bunke och plasta.
  6. Kyljäs degen över natten eller minst 4 tim.
  7. Kubba upp degen i jämnstora bitar. Rundriv och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
  8. Jäs bullarna i ett jässkåp på 70% luftfuktighet och 28° till dubbel storlek.
  9. Baka av på 190–200° i 5–7 min beroende på ugnstyp.

Äggstrykning:

  1. Blanda ihop äggula och vatten.
  2. Pensla bullarna med äggstrykningen precis efter gräddningen.
  3. Låt bullarna kallna helt innan semlorna monteras.

Dulce de leche:

  1. Fyll en kastrull med vatten och lägg ner burkarna. Se till att vattnet täcker dem.
  2. Sjud burkarna på 90° ca 2 tim.
  3. Låt burkarna svalna helt.

Montering:

  1. Vispa grädde och socker till mellanhård konsistens.
  2. Doppa toppen av bullarna i dulche de leche.
  3. Strö över hasselnötter och lite flingsalt. Låt det sätta sig en stund innan locken skärs av.
  4. Spritsa en krans av grädde i bullarna.
  5. Fyll kransen med dulche de leche.
  6. Lägg på locken.

Tips!
Finns det inte tillräckligt med tid kan bullarna jäsas bara en gång.

  1. Forma degen till 14 bullar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper.
  2. Dra en plastpåse över plåtarna och låt bullarna jäsa i ugn på 40°.
  3. När bullarna tripplat i storlek bakas de av som ovan.

Från receptet

Smör normalsaltat 82% 1kg
631309, SVENSKT SMÖR, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Annons
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Smör osaltat 82% 1kg
417402, Svenskt Smör från Arla, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Annons
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Vispgrädde 40% 1L
528240, Arla Ko®, Sverige
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Annons
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • FSC Forest Steward Council Mix
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Fler semmelrecept

Recept

Semla på klassiskt vis

Gustaf Mabrouk och Arla bjuder på recept på semlor. Här hittar du den klassiska semlan med grädd- och mandelfyllning.
Recept

Pepparkakssemla

Pepparkaka + semla = sant. Mästerkonditor Gustaf Mabrouk har komponerat ett semmelrecept där du får det bästa av två världar.
Recept

Red velvet-semla

Red velvet-semlan är en saftig semla med smak av kakao och gräddfrosting och en härligt röd färg.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.