Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Sotad lax back loin
Recept skrivet av
Fiskeriet
Sotad lax back loin med rostad jordärtskocka, gurka, gräslök och citrongräddfil.
Ingredienser
Lagom åt:
10 portioner Sotad lax
Ca 500 g lax back loin
40 g salt
70 g socker
Rostad jordärtskocka
Ca 600 g jordärtskocka (spara några små till fritering)
Olivolja
Salt
Citrongräddfil
1 dl gräddfil
1 st citron, zest och lite juice
Salt & peppar
426959, FRÖYA, Norge
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Tillagning
Sotad lax
Salta och sockra laxen, låt marinera i ca 40 min.
Torka av laxen och halstra direkt på hällen, alternativt en rejält het panna, låt sedan kallna. Skiva laxen tunt och lägg upp på tallrik.
Rostad jordärtskocka
Skala och dela jordärtskockorna, lägg på plåtar.
Olja lätt och baka mjuka på 200 grader i ugn ca 15-20 min.
Mixa slät med olivolja och eventuellt lite vatten.
Smaka av med salt och häll upp i spritspåse.
Citrongräddfil
Låt gräddfilen hänga av, helst över natten.
Blanda med övriga ingredienser.
Servering
Lägg upp lax, jordärtskocka och toppa med citrongräddfil.
Garnera med gurkkulor, skuren gräslök och friterade jordärtskockschips.
426959, FRÖYA, Norge
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Vi rekommenderar
Recept
Bakat flatbread
Bakat flatbread med färskost och picklad kålrabbi toppad med varmrökt lax mid loin och färska örter.
426973, FRÖYA, Norge
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
435988, FRØYA, Norge
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
435982, FRØYA
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
435952, FRØYA, Norge
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg