Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Surdegscroissanter från Délifrance med ryggbiff från Donald Russel, toppat med rödlöksmarmelad, dragonemulsion och friterad schalottenlök.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Croissanter
Surdegscroissanter från Délifrance
Biff
600 g renskuren biffrygg
Vill du göra en matigare macka, beräkna 110-150 g kött per croissant.
Rödlöksmarmelad
3-4 rödlökar
0,5 dl rödvinsvinäger
0,5 dl neutral rapsolja
2-3 msk socker
salt och peppar
Dragonemulsion
0,5 dl reducerad god brynt kycklingbuljong
2 äggvitor
0,5 vitlöksklyfta
1-2 msk fransk senap
2 msk dragonvinäger
5 dl neutral rapsolja
salt och peppar
färsk persilja och/eller dragon
Friterad schalottenlök
5 st schalottenlök
0,5-1 dl maizena
1 nypa salt
olja till fritering
Tillagning
Croissanter
Baka av croissanten enligt leverantörens beskrivning.
Biff
Putsa av fettet från kappan och lämna lagom mycket kvar på köttet.
Använd det bortputsade fettet till att bryna köttet med.
Salta, peppra och stek biffen i ugn på ca 100° till en kärntemperatur på 52°.
Låt köttet vila 25-30 min i bakplåtspapper.
Rödlöksmarmelad
Skala och skär rödlökarna i skivor.
Svetta löken med lite olja i en kastrull utan att den får färg.
Tillsätt vinäger och lite vatten och låt löken sjuda tills den blir mjuk. Rör då och då så att löken inte bränner. Späd med vatten så den inte kokar torrt.
När löken har blivit mjuk och härlig (efter ca 25 minuter), smaka av med socker, vinäger, salt och peppar.
Dragonemulsion
Koka ner god brynt kycklingbuljong till simmig konsistens.
Vispa äggvitorna så att de reser sig och blir till vitt skum i en bunke.
Rör ner vitlök, senap, dragonvinäger och buljongen i äggvitorna och fortsätt vispa.
Tillsätt olja, lite i taget, som en majonnäs till önskad konsistens. Blir den för tjock kan du droppa i lite kallt vatten.
Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer dragonvinäger. Rör gärna i nyskuren färsk persilja och dragon strax innan servering.
Lägg emulsionen i en spritspåse, så är det enkelt att servera den.
Friterad schalottenlök
Skala och skär ringar av schalottenlökar.
Häll maizena och en nypa salt i ett fat och valsa runt ringarna i mjölet, så att ringarna blir vita.
Fritera till gyllenbrun färg och lägg dem på papper så att eventuell olja kan rinna av.
Presentation
Dela croissanterna men skär inte helt igenom.
Lägg ett jämt lager med ljummen rödlöksmarmelad på ena halvan av croissanten.
Skär det ljumma köttet i ca 3 mm skivor och lägg omlott på marmeladen.
Lägg en skön sträng med dragonemulsion på köttet och toppa med friterade lökringar.
Servera gärna croissanten hel med exponerat innehåll.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.