Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Tomatrigatoni och broccolimedaljong

Recept skrivet av
Findus
Denna lakto-ovo-vegetariska rätt är ett klimatsmart alternativ för de som vill äta mer hållbar mat. Servera på din meny på lunchrestaurangen eller på matsedeln och var med och gör skillnad!

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

  • 1,2 kg Broccolimedaljong 
Tomatsås
  • 16 g vitlök 
  • 100 g Schalottenlök 
  • 40 g honung 
  • 400 g tomatkross 
  • 45 g Balsamico Bianco
Pasta
  • 800 g Pasta Rigatoni
  • Broccolibuketter 
  • 200 g Salladsmix
  • 500  Körsbärstomaterg
  • Olivolja

Från receptet

simpleimage
344333 - FINDUS - Sverige - Fryst
0,00 kr {{jmfprisString}} / KG {{jmfPrisDeladString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}

Tillagning

Broccolimedaljong

  1. Tillaga enligt anvisningen på förpackningen.

Tomatsås

  1. Bryn lök och vitlök mjuka i lite olja.
  2. Slå på tomatkross, honung, balsamico och låt sjuda ca 10-15 min.
  3. Mixa slät.

Pasta

  1. Finhacka broccolin, som sedan hälles i pasta koket strax innan pastan är klar.
  2. Koka pastan al dente, skölj av pastan hastigt. Slå tomatmixen över pastan och blanda försiktigt.
  3. Vid servering toppa med halverade tomater, örtsallad och broccolimedaljong. Droppa över lite olivolja.

TIPS! Vill du lyfta rätten ytterligare kan körsbärstomaterna långbakas i ugn. Halvera tomaterna, ringla över olja, strö över lite socker, salt och svartpeppar. Kör på 100° C varmluft i ca 2 timmar.

Från receptet

simpleimage
344333 - FINDUS - Sverige - Fryst
0,00 kr {{jmfprisString}} / KG {{jmfPrisDeladString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}

Läs mer

Recept

Broccolimedaljong med Grekisk bulgurpytt och vitlökssås

Lättlagad och näringsrik maträtt med smak av kanel, mynta och vitlök.
Recept

Broccolimedaljong med vetekornspilaff och tzatziki

Näringsrik, vegetarisk rätt med tzatsiki. Vill du se fler och veta mer om Findus klimatberäknade recept? Läs här.
Inspiration

Framtiden är grön

Allt fler äter och vill öka sin konsumtion av vegetariskt men många tycker det är svårt. Idag finns det en stark tillväxt i kategorin och 60% anger variation som en viktig drivkraft till att äta vegetariskt. Ett bredare i utbud baserade på olika råvaror med produkter som är enkla att tillaga, gör vegetariskt tillgängligt för fler! Bäst förutsättningar för att servera vegetariskt skapas genom bredd och variation tillsammans med goda och smakrika komponenter.

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader