Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Det här receptet är anpassat till barns smaklökar, det vill säga lite mildare och rundare i smaken. Abid Khan har i den här rätten tillsatt pasta på cashewnötter och vallmofrön, vilket brukar vara poppis hos barnen. Yoghurt och grädde gör också rätten lite mildare.
Ingredienser
Lagom åt: 4 personer
500 gram kycklingfilé
2 st kycklinglår
Marinad:
3 msk turkisk yoghurt
1 msk rezala masala
1 tsk vitlökspasta (riven vitlök)
1 tsk ingefärspasta (riven ingefära)
1 tsk citronsaft
Övriga ingredienser:
150 gram gul lök
1 tsk vitlökspasta
1 tsk ingefärspasta
2 msk rezala masala
1 dl laktosfri grädde
1/2 tsk salt efter smak
1 tsk vallmofröpasta
1 tsk cashewnötpasta
1 tsk socker
olja/ghee
Tillagning
Använder du kryddblandningen Rezala masala tillsammans med tomatsås istället för grädde, yoghurt och nöt- och fröpasta får du en Chicken Tikka och utesluter du cashewnöt- och vallmofröpasta blir det en Chicken Korma.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.