Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Vit kyckling curry Rezala

Recept skrivet av
Abid Khan
Det här receptet är anpassat till barns smaklökar, det vill säga lite mildare och rundare i smaken. Abid Khan har i den här rätten tillsatt pasta på cashewnötter och vallmofrön, vilket brukar vara poppis hos barnen. Yoghurt och grädde gör också rätten lite mildare.

Ingredienser

Lagom åt: 4 personer

  • 500 gram kycklingfilé
  • 2 st kycklinglår

Marinad:

  • 3 msk turkisk yoghurt
  • 1 msk rezala masala
  • 1 tsk vitlökspasta (riven vitlök)
  • 1 tsk ingefärspasta (riven ingefära)
  • 1 tsk citronsaft

Övriga ingredienser:

  • 150 gram gul lök
  • 1 tsk vitlökspasta
  • 1 tsk ingefärspasta
  • 2 msk rezala masala
  • 1 dl laktosfri grädde
  • 1/2 tsk salt efter smak
  • 1 tsk vallmofröpasta
  • 1 tsk cashewnötpasta
  • 1 tsk socker
  • olja/ghee

Tillagning

Använder du kryddblandningen Rezala masala tillsammans med tomatsås istället för grädde, yoghurt och nöt- och fröpasta får du en Chicken Tikka och utesluter du cashewnöt- och vallmofröpasta blir det en Chicken Korma.

Se recept på kryddblandningen Rezala masala här.

För att få cashewnöt- och vallmofröpasta, blötlägg nötter eller frön ett par timmar och häll därefter av vatten och mixa till en pasta.

  1. Blanda marinaden och tillsätt kyckling, låt marinera i kylen i cirka 2 timmar.
  2. Värm olja/ghee i en kastrull tillsammans med lök, vitlök, ingefära och rezala masala. Låt fräsa några minuter.
  3. Ta ut kycklingbitarna ur marinaden och placera dem i kastrullen och stek runt om på medelvärme i cirka 7-8 minuter med kontinuerlig omrörning.
  4. Tillsätt resten av marinaden, yoghurt, grädde, cashewnöts- och vallmofröpasta. Smaksätt med salt, socker och vitpeppar efter smak.
  5. Om du känner att det blir torrt, tillsätt lite vätska och fortsätt tillagningen tills kycklingen är mjuk.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.