Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Smakfull dessert med SIA Glass omtyckta glass VitChoklad SaltCitron; sött, salt och syrligt! Receptet är skapat av Abigail Jones, Hotel Tylösand, i samarbete med SIA Glass.
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner
300 g rostad vit choklad
10 glasskulor VitChoklad SaltCitron
40 bär (blåbär, hallon och björnbär)
20 små praliner, t ex lime-lakrits
20 små maränger
Atsina-krasse
3,5 dl vetemjöl
Limecheesecake i små mördegsformar
10 små mördegsformar
150 g färskost
20 ml limejuice och skal
1,2 dl kondenserad mjölk
1 dl vispgrädde
1,5 krm citronsyra (efter smak)
Tillagning
Lägg chokladen på en silikonmatta, rosta i ugnen i 140° i 25 minuter. Låt den svalna över natten och kör till smulor i en mixer.
Vispa grädden och ställ åt sidan.
Vispa ihop resten av ingredienserna till limecheesecaken och tillsätt den vispade grädden. Spritsa i mördegsform strax före servering.
Fördela den rostade chokladen på tallriken. Lägg på bär, praliner och maränger och skopa fina glasskulor av SIA Glass VitChoklad SaltCitron. Dekorera med atsina-krasse.
Lyxig och snabblagad dessert med crunch. Med dess perfekta kombination av smaker och enkla tillagning kommer den definitivt att bli en favorit i ditt kök.
Den krämiga konsistensen av glassen smälter perfekt över den varma french toasten och blandas med de saftiga blåbären. Perfekt till brunch och omöjlig att motstå – denna smakupplevelse kommer väcka dina gästers aptit och få dem att längta efter mer!
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.