Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Bröd, bakverk och dessert
Kunskap

Bröd, bakverk och dessert

Vi på Martin & Servera jobbar med ett brett och hållbart sortiment av matbröd, knäckebröd, bakverk och kex som hela tiden fylls på med nya, aktuella produkter. Oavsett om du driver ett litet café, en stor restaurang eller lagar mat i ett skolkök så har vi produkterna som din verksamhet behöver.

Handla

Sortiment

Här hittar du bland annat bra färdiggräddat bröd, kex till ostbrickan och riktigt goda desserter till caféserveringen.

Producerat och bakat med omsorg

Inom vårt breda brödsortiment är färdigt matbröd den största kategorin. Här hittar du de populära och traditionella brödsorterna som limpa, formfralla, toast, baguett och kuvertbröd. Perfekt till frukosten, en buffé eller kanske till en god soppa.

I sortimentet finns också mer nischade brödsorter, som brioche till det trendiga hamburgarstället eller surdegsbröd, ett bröd som ökat stort de senaste åren.

Knaprigt och krispigt

Självklart erbjuder vi även härligt knapriga skorpor, kex, knäckebröd och tunnbröd som passar till både stora och små. I vårt utbud finns moderna recept och produkter som bakats enligt gammal svensk baktradition med jäst. I utbudet finns även glutenfritt och ekologiskt.

Desserter och kaffebröd för olika verksamheter

När det kommer till fika- och kaffebröd erbjuder vi naturligtvis klassiker såsom kanelbulle och kardemummabulle, men också mycket mer. Härliga kakor, innovativa bakverk eller välsmakande glass till desserten? Du hittar allt i vårt sortiment.

Kontakta oss gärna – Vi kan bröd, bakverk och dessert

Martin & Servera är ett företag fullt av människor med engagemang, specialistkunskap och erfarenhet. Vi vill göra det så enkelt som möjligt för dig att erbjuda dina gäster det allra bästa. Det kan vara ett bra färdiggräddat bröd, kex till ostbrickan eller riktigt goda desserter till caféserveringen. Våra specialister kommer gärna med ny inspiration och hjälper dig att hitta rätt i sortimentet. Kontakta din säljare eller närmaste säljkontor för mer information.

Läs mer

Kunskap

Sockerpasta

Sugarpaste, fondant, sockermassa och sockerpasta – Kärt barn har många namn! Sockerpasta används främst vid skapandet av tårtor och andra bakverk. Ofta liknas sockerpasta med marsipan och de har ungefär samma användningsområden.
Kunskap

Så färglägger du och målar chokladpraliner

Det finns mängder med olika tekniker att färga choklad på, men det är egentligen bara fantasin som sätter gränserna. Här tipsar konditor Jonas Nilsson om några olika sätt på hur du kan färglägga och måla choklad.
Kunskap

Vad är surdeg och levain?

Hur jobbar jag med en kall surdeg? Vad är skållning och levain? Vi svarar på dina frågor.
Kunskap

Fakta om kultursorterna

Här berättar vi mer om kulturgrödorna enkorn, emmer, dinkel och nakenhavre. Hela korn av alla sädesslagen passar utmärkt att koka och äta som ett alternativ till ris, bulgur eller couscous och även i sallader, efterrätter och liknande.
Regionalt

Huså Bröd

I den lilla fjällbyn Huså, vackert placerad mellan Åreskutan och Kallsjön, ligger gårdsbageriet Huså bröd. Med generationers mathantverk i väggarna bakas knäckebröd och kex, bland annat den specialframtagna Husårutan.
Regionalt

Åre bageri

Mitt i den jämtländska fjällvärlden, strax nedanför Åreskutan, ligger Åre Bageri. Från dem erbjuder Martin & Servera bland annat julvört av surdeg, bullar, kex och biscotti.
Inspiration

Kalle Bengtsson bakar

Idag är det många caféer och bagerier som väljer att nischa sig genom att baka med ett speciellt mjöl. Vi har låtit Kalle Bengtsson från Svenska Kocklandslaget baka några fantastiskt goda bröd av mjölnyheter från Ramlösa Kvarn, det allra senaste tillskotten i vårt mjölsortiment.
Inspiration

Konditorns favoritsmaker: Yuzu, sudachi, timutpeppar och myskmadra

Den vilda kryddväxten myskmadra och timutpeppar var två av smaksättningarna i vinnarbidragen som Disa Molin vann tävlingen Årets Konditor 2018 med.
Inspiration

Roy Fares om Mr Cake, bakverken och framtidsplanerna

Bakverk ska vara visuellt vackra och härliga, de behöver inte vara jätteperfekta. Det viktiga när man går in på ett café är att det ska kännas som att gå in i en söt drömvärld, till en tårtbonanza. Så låter det när Roy Fares får bestämma. Den femfaldiga kokboksförfattaren, ständigt tv-aktuelle och prisade konditorn driver, tillsammans med Mattias Ljungberg, caféet Mr Cake i Stockholm.

Utbildningar hos GastroMerit

GastroMerit

Tvådagarskurs – Allt om surdegsbröd, en trend som är här för att stanna

Lär dig att baka surdegsbröd med naturliga råvaror, utan tillsatser, och med surdegsjäsning som passar i små och stora restaurangkök. Kursen ger dig en genomgång i surdegsbröd från ax till limpa.
GastroMerit

Desserter med stil

Detta är en dessertkurs för dig som jobbar på restaurang. Under kursen får du fördjupad kunskap i tillagning av avancerade desserter av hög kvalitet. Vi går igenom smakkombinationer, nya tekniker, dagens desserttrender samt hur du kan jobba för att skapa intressanta presentationer.
GastroMerit

Moderna bakverk med klassiska smaker

En kurs för dig som genom vill lära dig om klassiska bakverk med moderna tekniker. Kursen leds av Sebastian Pettersson, tidigare konditor för Svenska Kocklandslaget, med stor erfarenhet av hur man skapar och utvecklar bakverk och desserter för att nå nya höjder.
GastroMerit

Desserter med enkla tekniker

Under denna kurs får du hjälp med enkla tekniker för tillagning av egengjorda desserter och lär dig skapa snygga presentationer. Vi går igenom smarta arbetssätt som hjälper dig bli både effektiv och nytänkande.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.