Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Kunskap

Säsongskalender för frukt och grönt

Vet du när kronärtskocka från Frankrike är i säsong? Eller vit sparris, polkabeta och ramslök? Vi har samlat allt du behöver veta om när på året som du kan få det allra bästa från naturen till din meny och från vilken del av världen produkterna kommer ifrån.

Säsongskalendern

Kunskap

Säsongskalender för vårens frukt och grönt

Det är dags att återupptäcka vårens primörer och allt gott du kan laga med dem. Grillad sparris, pesto gjord på ramslök och en spröd rabarberpaj är bäst just nu.
Kunskap

Säsongskalender för sommarens frukt och grönt

Inget smakar så gott som årets första jordgubbar eller färskpotatisen med en klick smör. Sommarens nyskördade svenska grönsaker, frukt och bär gör att du med några få ingredienser enkelt skapar smakglädje. Råvaror i säsong ger mer smak, bättre pris och gör även gott för miljön. Välkommen sköna gröna sommar!
Kunskap

Säsongskalender för höstens frukt och grönt

Nu byter vi sommarens sallader mot mustigare matlagning. Höstens råvaror är smakrika och bjuder på generösa skördar från jordens och skogens skafferi. Vår största hyllning går till svenska äpplen och päron, oslagbart goda i desserter och som krydda i maten.
Kunskap

Säsongskalender för vinterns frukt och grönt

Våra svenska rotfrukter har gått från trista till trendiga. Billiga, fyllda med nyttigheter och klimatsmarta bjuder de på spännande smaker och bidrar till fler gröna inslag på middagsbordet.

Här hittar du säsongkalendern för frukt och grönt.

Råvaror i säsong ger mer smak, bättre pris och gör även gott för miljön. I säsongskalendern får du en bra överblick över vad som är i säsong och från vilka länder det finns frukt och grönt att tillgå. Kalendern är färgkodad efter följande kategorier:

  • Grön: utmärkt tillgång
  • Ljusgrön: god tillgång
  • Orange: tveksam tillgång
  • Svart: finns ej

Läs mer

Kunskap

Frukt och grönt för restauranger och storkök

Jämn kvalitet på varor, en öppenhet för nya trender och tillgång som följer dina behov. Det ger ett bra erbjudande på frukt och grönt för restauranger och storkök.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.