Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Frukt och grönt för restauranger och storkök
Kunskap

Frukt och grönt för restauranger och storkök

Jämn kvalitet på varor, en öppenhet för nya trender och tillgång som följer dina behov. Det ger ett bra erbjudande på frukt och grönt för restauranger och storkök.

Dagens grönsaksrätter och sallader är moderna, fräscha, färgstarka och smaksatta med influenser från världens alla kulturer. Frukt och grönsaker är i dag inte bara något vi har som tillbehör utan dessa underbara råvaror får ofta vara huvudnumret på tallriken.

Handla

Sortiment

Här hittar du all den frukt och de grönsaker du behöver.

Samarbete med odlare över hela världen

Vårt stora sortiment av frukt och grönsaker och vår specialistkunskap gör att vi har möjligheten att möta dina unika behov. Tillsammans med dig, dina synpunkter och önskemål utvecklar vi ett utbud som växer hela tiden. Vi letar ständigt efter nya samarbeten med odlare och leverantörer i Sverige och övriga världen.

Kvalitetskontroller som skapar trygghet

Du kan vara säker på att sortimentet av frukt och grönsaker granskas innan vi skickar varorna till dig. Alla varor går igenom tre kvalitetskontroller innan de skickas till dig som kund.

Den första kontrollen görs när de levereras in till Martin & Serveras lager. Medarbetarna i vår varumottagning är utbildade av Jordbruksverket och har många års erfarenhet. De tittar på doft, smak och utseende för att bedöma fräschören hos de produkter som kommer in till oss. Om leveransen inte håller rätt kvalitet tar vi inte emot leveransen.

Det innevarande lagret kvalitetskontrolleras löpande. Den tredje och sista kontrollen sker när varan plockas till din leverans.

Kontakta oss gärna – Vi kan frukt och grönt

Hos oss hittar du den frukt och de grönsaker som du behöver, alla dagar i veckan, året om. Vi har också ett stort utbud av bär och potatis. Du som kund får frukt och grönsaker som odlas, skördas, packas och transporteras till dig med allra största omsorg. Kontakta din säljare eller närmaste säljkontor för mer information.

Aktuellt i säsong

Kunskap

Säsongskalender för frukt och grönt

Vet du när kronärtskocka från Frankrike är i säsong? Eller vit sparris, polkabeta och ramslök? Vi har samlat allt du behöver veta om när på året som du kan få det allra bästa från naturen till din meny och från vilken del av världen produkterna kommer ifrån.

Läs mer

Kunskap

Framtidens mat är ekologisk

Framtidens meny är producerad med omsorg om djur, natur och miljö. Det är vår fasta övertygelse. Och utifrån det tar vi konkreta beslut varje dag. Ett sådant beslut är att se till att det ekologiska och miljömärkta sortimentet ständigt utvecklas.
Regionalt

Ugglarps Grönt

I ett av Hallands vackraste kustområden med stranden och havet som bakgrund, ligger Ugglarps Grönt, strax söder om Falkenberg. Här finns ett brett och spännande sortiment av frukt och grönt.
Kunskap

Ramslök - en sann vårprimör

Björnlök eller skogsvitlök – kärt barn har många namn. Ramslök är en sann vårprimör som gör sig gott i allt från sallader till dressingar och såser. Ramslök är bestläktad med både gräslök och vitlök och påminner om dessa i både smak och doft. Det är främst bladen man skördar, även om hela växten är ätlig.

Softripe - skonsam mognad av avokado

Vi vet att du behöver kunna lita på att avokadon du köper håller måttet. Med Softripe-tekniken mognas frukten under kontrollerade former som lämnar efter sig en produkt med en hög jämn kvalitet och längre hållbarhet.
Sortiment

En god grönare jul

Den vegetariska trenden är stark. Nyfikenheten på spännande gröna rätter växer även hos gäster som väljer ett traditionellt julbord. Att lyfta fram grönsaker, rotfrukter, svamp, frukt och bär ihop med mejeriprodukter är en chans att tillföra något nytt utan att ge avkall på julens smaker.
Inspiration

Skapa maträtten utifrån grönsakerna

Fredrik Juhlin är före detta medlem i Svenska Kocklandslaget och brinner för det gröna. Vi får en pratstund med honom när han sitter på tåget mot Malmö. Han berättar att han ska dit på ett cateringuppdrag, vegetariska smakprover för hundra personer.
Inspiration

Svenska äpplen från Martin & Servera

Säsongen för svenska äpplen fortlöper nästan hela året, beroende på sort och lagringsduglighet. Ambitionen är att kunna erbjuda svenska äpplen hela året, även om vi inte kan säga att vi är helt där än.
Inspiration

Modern teknik förlänger säsongen för färska svenska äpplen

Nu finns det svenska äpplen året runt. Tack vare dagens teknik bevaras äpplenas smak och konsistens perfekt i moderna långtidslager. När frukten läggs i lagret är den plockad i precis rätt ögonblick och när den vaknar ur sin sömn smakar den som nyskördad.
Regionalt

Gydans Grönsaker

Patrik Severinsson började jobba i pappas grönsaksodling redan i slutet av 1980-talet. Idag driver de företaget Gydans Grönsaker tillsammans som ligger i Tvååker, söder om Varberg i Halland.
Regionalt

Grönsaksfabriken

Från Grönsaksfabriken i Umeå kan du köpa potatis från trakten, till exempel mandelpotatis. Här samlas skördarna från lokala odlare, framförallt från Norr- och Västerbotten.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.