Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
GastroMerit

Diplomerad kökschef

Kursinformation

Längd: 14 heldagar inklusive examination
Pris: 32 995 kr exkl moms

Boka

26/8 Kursstart
27/8
9/9
16/9
23/9
30/9
1/10
14/10
21/10
28/10
4/11
7/1 2020
27/1 2020 Examination


Tid:
 09.00–17.00
Plats: GastroMerit, Årsta

Fakturerings- och avbokningsregler

GastroMerits kökschefsutbildning är en vidareutbildning som ger dig fördjupade kunskaper inom ekonomi, ledarskap, organisation, service och produktkunskap.

Den diplomerade kökschefsutbildningen ger dig de verktyg som behövs för att arbeta som kökschef och ta en aktiv del i företagets utveckling.

Utbildningen är främst teoretisk men inkluderar även vissa praktiska dagar samt studiebesök.

Utbildningen vänder sig till dig som arbetar som kökschef, köksmästare, blivande köksmästare eller sous chef och är redo för nästa steg i karriären.

Utbildningens innehåll

  • Ledarskap
  • Ekonomi, revenue, köksekonomi
  • HR och rekrytering
  • Hållbar matlagning och minskat svinn
  • Allergi, överkänslighet och näringslära
  • Arbetsrätt/schemaläggning
  • Mat och dryck i kombination

Kreativ ledare: Malin Söderström 

Kreativ ledare för den nya kökschefsutbildningen är ­Malin Söderström, utsedd till årets mentor 2017 på Stella-galan. Hon driver idag restaurangen på Moderna Muséet. Malin deltar under introduktions- och examinationsdagen. Som kreativ ledare är det Malins uppgift att ur ett branschperspektiv vara med och påverka och säkerställa att utbildningen innehåller relevanta och intressanta ämnen för de som vill ta nästa steg i karriären.

Kursledare och ämnesområden

Kursledare, från vänster; Mattias Larsson, Rikard Lindqvist, Roberto Picornell, Sabina Nordström och Andreas Larsson.

Ledarskap, personal och rekrytering, tre dagar

Här ligger fokus på ditt ledarskap, din relation till dina medarbetare samt förståelse för arbetsgivarrollen. Målet är också att du ska uppleva att det blir enklare, roligare och mer effektivt att rekrytera. I ämnesområdet ingår: Organisation, att leda grupper, kommunikation, coachning och konflikthantering. Rekryteringsprocessens alla delar, intervjuteknik, personalpolitik, fackliga frågor, anställningsavtal.

Kursledare: Roberto Picornell

Ekonomi, revenue samt köksekonomi, tre dagar

Ekonomiska begrepp och principer samt tolkning av ekonomiska rapporter och kunskap i olika typer av beräkningar. I ämnesområdet ingår: Revenue, resultat- och balansräkning, köksekonomi, nyckeltal, lönsamhet, prisstrategier och prissättning, investeringskalkyler samt resultat- och likviditetsbudget.

Kursledare: Rikard Lindqvist

Hållbar matlagning och minskat svinn, en dag

Skapa måltider som är hållbara för miljön samtidigt som du behåller din lönsamhet. Fokus på hur du kan minska matsvinnet och din miljöpåverkan. I ämnesområdet ingår: Minskat svinn, smakoptimering, matlagning ut ett hållbart perspektiv.

Kursledare: U&We

Hör en av deltagarna berätta

Video

Näringslära, matallergier och ­intoleranser, en dag

Kunskap om livsmedelsallergier och intoleranser mot olika födoämnen gör det lättare att erbjuda alternativ till gäster som har någon form av matöverkänslighet. I ämnesområdet ingår: Grundläggande kunskap om näringslära, livsmedelsallergi och intolerans, allergener enligt EU-listan samt säker hantering.
Kursledare: Sofia Antonsson

Arbetsrätt samt schemaläggning, en dag

Genomgång av lagar och regler som påverkar arbetstid och schemaläggning. Möjligheter och begränsningar i lag och avtal. Anpassa din bemanning efter behov. I ämnesområdet ingår: Schemaläggning, minska övertidsuttaget, beräkningsperioder, dygns- och veckovila, lagar och avtal.

Kursledare: Sabina Nordström

Mat och dryck i kombination, en dag

En grundläggande introduktion kring våra sinnen – med fokus på smak, känsel och doft – och hur deras samverkar i upplevelsen av mat och dryck. I ämnesområdet ingår: Samverkan mellan våra sinnen, teori och praktik i samspel mat och dryck, de fem grundsmakerna, provsmakning och vinprovning

Kursledare: Mattias Larsson samt Andreas Larsson

Värdskap, service och försäljning, en dag

Skapa en totalupplevelse för gästen genom gott värdskap. I ämnesområdet ingår: Verktyg för ett långsiktigt, ekonomiskt och säljande sätt att arbeta. Fokus på förändringsarbete på kort och lång sikt utifrån vald servicenivå. Hur du som kökschef kan marknadsföra och sälja, internt samt externt.

Kontakta oss

Har du frågor om GastroMerits kökschefsutbildning? Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information och svar på dina frågor.

Diplomutbildningar

GastroMerit

Diplomerad Restaurant Manager

Med vår diplomerade utbildning till Restaurant Manager får du kunskap och verktyg för hur du driver en framgångsrik restaurangverk­samhet. Kursen vänder sig till dig som är, eller vill bli krögare, till restaurangchefer, köksmästare eller dig som har personalansvar och annan ledarroll.
GastroMerit

Sommelierutbildning

Diplomutbildningen till sommelier sträcker sig över en termin och är anpassad för dig som vill arbeta praktiskt som sommelier. Under terminen varvas teoretiska föreläsningar med dryckesprovningar.
Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader