Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Diplomerad kökschef
GastroMerit

Diplomerad kökschef

Kursinformation

Något gick fel när kurserna hämtades.
OBS! Nya lokaler på Kungsholmen

Mer information kommer närmare inpå kursstart. 

Fakturerings- och avbokningsregler
Inspiration

Att bli diplomerad kökschef - Ästad vingård

I höstas ramlade ett gäng förväntansfulla matproffs in i GastroMerits kurslokaler. Alla med ambitionen att bli  diplomerade kökschefer efter en termin av djupdykningar i affärsstrategier, sälj och rekrytering.

Vi har tagit pulsen på restaurang Logens Caroline Salminen och Eric Håkansson på resan till att bli diplomerade kökschefer.
Video

Hör en tidigare deltagare berätta

"Jag har fått rätt förutsättningar att bli en bättre chef."

Caroline Salminen
Stig in med självförtroende i framtidens kök - anmäl dig till GastroMerits diplomerande kökschefsutbildning. Ta dina kunskaper till en helt ny nivå inom restaurangbranschen.
Den här terminsutbildningen ger dig inte bara fördjupade kunskaper inom ekonomi, ledarskap, organisation och service – du får också nycklarna till att bli en enastående kökschef och aktivt bidra till företagets framgång och utveckling. Med fokus på både teori och praktik ger vår utbildning dig en helhetsförståelse för branschens krav och behov. Genom spännande praktikdagar och inspirerande studiebesök kommer du att befästa dina kunskaper och skapa ovärderlig erfarenhet.

Vår kökschefsutbildning är skräddarsydd för erfarna kökschefer, köksmästare, blivande köksmästare och souschefer som längtar efter att kliva upp till nästa nivå i sin karriär. Låt oss hjälpa dig att bli den ledare som branschen suktar efter. Nedan finner du en översikt över utbildningens innehåll – varje punkt är utformad av erfarna kursledare för att maximera din potential:

Utbildningens innehåll

 • Ledarskap
  Bli en inspirerande ledare som kan driva ditt team mot nya kulinariska höjder.
 • Ekonomi, revenue och köksekonomi
  Få en djupgående förståelse för ekonomiska principer och använd dem som verktyg för att optimera din verksamhet.
 • HR och rekrytering
  Bygg upp ditt dream team genom att bemästra HR-strategier och effektiva rekryteringsmetoder.
 • Hållbar matlagning och minskat svinn
  Utforska den hållbara vägen till framgång genom att minimera matsvinn och omfamna miljövänliga köksprinciper.
 • Allergi, överkänslighet och näringslära
  Bli expert på att hantera kostrestriktioner, allergier och näringsbehov för att erbjuda goda matupplevelser till alla gäster.
 • Arbetsrätt/schemaläggning
  Lär dig de juridiska aspekterna av en köksverksamhet och ta kontroll över din schemaläggning för att skapa en harmonisk arbetsmiljö.
 • Valfri endagarskurs
  Skräddarsy din utbildning efter personliga intressen och behov – välj en kurs som tar dig ännu längre inom ett specifikt område.
Ge dig själv den ultimata konkurrensfördelen genom att diplomera dig till kökschef.

Schema: Diplomerad kökschef 2023

28-29/8   Introduktion och affären: Roberto Picornell
4/9   Schemaläggning och arbetsrätt: Sabina Nordström. Digitalt
18/9   Affären - Roberto Picornell. Digitalt
2/10   Sälj/Revenue – Björn Salomonsson
9/10   Excel/studiebesök, halvdag Richard Clauson/Sorunda: Mattias Dernelid
16-17/10   Ekonomi Björn Grunewald
30/10   Ekonomi – Björn Grunewald
13/11   Målstyrning – Roberto Picornell
27/11   Hållbar matlagning, svinn och miljö – Sebastien Boudet
     
    Avstämning av verksamhetsplan
     
11/12   Allergier och intoleranser: Sofia Antonsson/Vin, kvalitet och sensorik: Jake Kulle
     
13/1 2024   Inlämning av verksamhetsplan och examinationsuppgift
     
29/1 2024   Examination och avslutning med middag

En valfri kursdag hos GastroMerit, ska vara genomförd före 25/1 2024.

Kursledare och ämnesområde

Ledarskap, personal och rekrytering, tre dagar

Här ligger fokus på ditt ledarskap, din relation till dina medarbetare samt förståelse för arbetsgivarrollen. Målet är också att du ska uppleva att det blir enklare, roligare och mer effektivt att rekrytera. I ämnesområdet ingår: Organisation, att leda grupper, kommunikation, coachning och konflikthantering. Rekryteringsprocessens alla delar, intervjuteknik, personalpolitik, fackliga frågor, anställningsavtal.

Kursledare: Roberto Picornell

Hållbar matlagning och minskat svinn, en dag


Skapa måltider som är hållbara för miljön samtidigt som du behåller din lönsamhet. Fokus på hur du kan minska matsvinnet och din miljöpåverkan. I ämnesområdet ingår: Minskat svinn, smakoptimering, matlagning ut ett hållbart perspektiv.

Kursledare: Sebastien Boudet 

Ekonomi och ekonomistyrning

Definitionen av galenskap är att göra samma sak igen och igen men förvänta sig ett annat resultat. Här kommer vi arbeta mycket med att se vad vi måste göra annorlunda kopplat till vilket resultat vi vill åt. Vad påverkar vad, hur kan ett företag ta kontroll över sina intäkter & kostnader så att det blir som man vill att det ska bli. Vi kommer att arbeta med ekonomi utifrån flera olika perspektiv med allt ifrån vad en maträtt kostar till vad som påverkar företagets ekonomi utifrån omvärldsfaktorer. Den som förstår ekonomi fattar bättre beslut!

Kursledare: Björn Grunewald

Näringslära, matallergier och ­intoleranser, en halvdag

Kunskap om livsmedelsallergier och intoleranser mot olika födoämnen gör det lättare att erbjuda alternativ till gäster som har någon form av matöverkänslighet. I ämnesområdet ingår: Grundläggande kunskap om näringslära, livsmedelsallergi och intolerans, allergener enligt EU-listan samt säker hantering.
Kursledare: Sofia Antonsson

Arbetsrätt samt schemaläggning, en dag

Genomgång av lagar och regler som påverkar arbetstid och schemaläggning. Möjligheter och begränsningar i lag och avtal. Anpassa din bemanning efter behov. I ämnesområdet ingår: Schemaläggning, minska övertidsuttaget, beräkningsperioder, dygns- och veckovila, lagar och avtal.

Kursledare: Sabina Nordström

Värdskap, service och försäljning, en dag

Skapa en totalupplevelse för gästen genom gott värdskap. I ämnesområdet ingår: Verktyg för ett långsiktigt, ekonomiskt och säljande sätt att arbeta. Fokus på förändringsarbete på kort och lång sikt utifrån vald servicenivå. Hur du som kökschef kan marknadsföra och sälja, internt samt externt.
Kursledare: Björn Salomonsson

Vin, kvalitet och sensorik

Smakar bättre viner godare och vad är det som gör att ett vin håller högre kvalitet än ett annat. 

Kursledare: Jake Kulle 

En valfri kursdag

Alla verksamheter är olika och för att du ska få en utbildning som passar just er verksamhet har du som deltagare möjlighet att välja en valfri endagarskurs. I utbudet hittar du kurser om vegetarisk matlagning, mat för seniorer, bakverk och desserter med flera.

Till kursutbudet

Kontakta oss

Har du frågor om GastroMerits kökschefsutbildning? Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information och svar på dina frågor.

Fler diplomutbildningar

GastroMerit

Diplomerad Restaurant Manager

Med vår diplomerade utbildning till Restaurant Manager får du kunskap och verktyg för hur du driver en framgångsrik restaurangverk­samhet. 
Kursen vänder sig till dig som är, eller vill bli krögare, till restaurangchefer, köksmästare eller dig som har personalansvar och annan ledarroll.
GastroMerit

Sommelierutbildning

Diplomutbildningen till sommelier sträcker sig över en termin och är anpassad för dig som vill arbeta praktiskt som sommelier. Under terminen varvas teoretiska föreläsningar med dryckesprovningar.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.