Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
GastroMerit är Martin & Serveras utbildningsverksamhet och här hittar du kurser för dig och din personal. Kursledarna är handplockade för sin förmåga att lära ut och inspirera. Här utbildas proffs av proffs.
Skräddarsydd utbildning Arbetar du i skolkök och är nyfiken på vegetarisk matlagning för barn och ungdomar från olika kulturer? Här får du och dina kollegor lära er att tänka nytt och utveckla er meny för att bättre passa barn från olika länder. Vi skräddarsyr ett upplägg som passar för er och som resulterar i att ni tillsammans kan laga vegetarisk mat som alla barn kan gilla.
Kursen innehåller både praktiska moment och teoretiska genomgångar. Du kommer att få lära dig att kombinera skandinaviska råvaror med smaker från andra kulturer, skapa nya kalla och varma rätter och lära dig mer om olika kryddblandningar. Mycket av inspirationen i matlagningen hämtas från Mellanöstern.
Vidareutveckla din kunskap att laga vegetarisk mat och få de verktyg som du behöver för att skapa en inkluderande meny.
Kursen vänder sig till dig somarbetar i kök på skola eller förskola och vill lära dig att laga mat som alla barn och ungdomar kan gilla, oavsett kultur och bakgrund.
Kursinnehåll
Att kombinera skandinaviska råvaror med mat från olika kulturer
Tillagning av nordiska rätter med en tvist från Mellanöstern
Lär känna din nya gäst utifrån smakpreferenser
Kombinera nya rätter
Enkla, snabba och tilltalande recept för dig som jobbar i storkök
Tillagning av varma och kalla rätter
Specifikt för en skräddarsydd utbildning
Alla i gruppen får samma kunskap samtidigt.
Gruppen får ett gemensamt förhållningssätt.
Med en gemensam grund blir det enklare att genomföra förändringar.
Sammanhållningen i gruppen stärks.
Upplägg med tid, datum, plats och antal anpassas efter era önskemål.
Kursledare: Björn Bergh
Björn Bergh är en matinspiratör, kock och matkreatör, som vill inspirera fler att äta mer grönt, ekologiskt och närodlat. Björn letar ständigt efter nya vägar genom dialog med elever, personal och föräldrar. Hans motto är: Möt din kund genom maten. Tidigare har han bland annat arbetat på Malmö Skolrestauranger, Klostergatan i Lund och på PM & Vänner i Växjö.
Se alla köksutbildningar
Vi rekommenderar
GastroMerit
GastroMerits köksutbildningar – matlagning i teori och praktik
Köksutbildningar som passar såväl dig som är ny i branschen och dig som befinner dig mitt i yrkeslivet.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.