Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
GastroMerit är Martin & Serveras utbildningsverksamhet och här hittar du kurser för dig och din personal. Kursledarna är handplockade för sin förmåga att lära ut och inspirera. Här utbildas proffs av proffs.
För dig som vill servera näringsrik och god vegetarisk mat för barn och ungdomar. Kursen ger dig kreativa idéer kring hur du kan addera mer vegetabilier till din meny.
Hur kan vi få in mer vegetabilier i den ordinarie maten och hur kan vi använda andra grödor som matkorn, matvete och rotfrukter som alternativ till potatis och ris? Detta är bara en av alla frågeställningar som diskuteras under den här kursdagen. Vi pratar även om klimatfördelar och om det är rätt eller fel att blanda sina inköp mellan ekologiskt och icke ekologiskt.
Du får lära dig mer om råvaror, olika inköpsalternativ samt ekonomi kring tillagning av vegetariskt för många personer. För barn och ungdomar är det extra viktigt att maten är både näringsrik och smaklig och den ska dessutom inte vara tråkig.
Vi varvar praktiska moment med teoretiska genomgångar. Kursen gör att du vidareutvecklassom vegetarisk matlagare och får de verktyg som du behöver för att skapa en grönare meny.
Kursen vänder sig till dig somvill ha inspiration och kunskap om vegetariska rätter som passar skolrestaurangens förutsättningar.
Kursinnehåll
En grönare meny – så här gör du
Tillaga vegetabilier på ett kreativt sätt
Lär dig jobba med matkorn, matvete och rotfrukter
Fördelar – ekonomiskt och miljömässigt – av att jobba grönare
Kursledare: Carina Brydling
Carina är en välkänd krönikör, tv- och ekokock med stor erfarenhet av att arbeta med vegetarisk, ekologisk och säsongsbetonad mat för skola och förskola. Hon har tävlat med Svenska Kocklandslaget i OS 2008 och även tävlat individuellt i Nordiska och Global Chef. Med sin tidigare restaurang Marmite i Åre har Carina varit nominerad till årets ekokrog. Tillsammans med sin syster, Ulrika Brydling, har hon också drivit restaurangen på Åhléns City i Stockholm, självklart med ett ekologiskt och vegetariskt fokus. Idag jobbar Carina heltid med att föreläsa och utbilda inom ämnet hållbar måltid.
Se alla köksutbildningar
Vi rekommenderar
GastroMerit
GastroMerits köksutbildningar – matlagning i teori och praktik
Köksutbildningar som passar såväl dig som är ny i branschen och dig som befinner dig mitt i yrkeslivet.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.