Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
GastroMerit

Hållbar verksamhetsstyrning

Kursinformation

Något gick fel när kurserna hämtades.
De tre pelarna som utgör kärnan i hållbarhet:
ekonomi,
sociala aspekter
och ekologi (miljö, klimat och biologisk mångfald).
Vad innebär hållbarhet inom besöksnäringen? Vi guidar dig genom en dag av insikter och med konkreta verktyg. Vi fokuserar på de tre pelarna som utgör kärnan i hållbarhet: ekonomi, sociala aspekter och ekologi (miljö, klimat och biologisk mångfald).
Genom att förstå och integrera de sju ledningsprinciperna för hållbarhet skapar du en stark grund i din organisation. Vi belyser hur du kopplar samman dessa principer med ditt företags dagliga drift.

Upptäck de senaste kraven för hållbarhetsrapportering och lär dig hur de påverkar din verksamhet både direkt och indirekt. Vad krävs av ditt företag enligt CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) och vilka praktiska steg kan ni ta för att följa dessa riktlinjer?

Dyk djupare in i några företag inom besöksnäringen och deras framgångsrika tillvägagångssätt för hållbarhetsarbete. Ta del av verkliga exempel och applicera insikterna på din egna verksamhet.

Kursen riktar sig till dig som är chef eller ledare och redan förstår vikten av hållbarhet men vill ha konkreta verktyg och kunskaper för att implementera det i praktiken.

Kursinnehåll

  • Ett systematiskt förhållningssätt till hållbarhet inom ekonomi, sociala aspekter och ekologi.
  • Djupare förståelse för Agenda 2030 och ledningssystem.
  • Färdigheter att rapportera hållbarhetsarbete enligt CSRD.
  • Mallar, övningar och praktiska exempel för att guida dig.
  • En aktivitetsplan som ger dig riktning i fortsatt arbete.
  • Idéer, inspiration och ett starkt nätverk från andra deltagare och våra erfarna kursledare.

Uppföljning digitalt

En månad efter genomförd kurs kommer vi att ha en digital uppföljning. Vänligen notera datum och tid.

  • Kurstillfälle 27 februari. Uppföljning: 26 mars 9.00-10.30
  • Kurstillfälle 21 maj. Uppföljning. 18 juni 9.00-10.30
  • Kurstillfälle 27 augusti. Uppföljning: 24 september 9.00-10.30
Märit

Kursledare: Märit Andersson

Märit Andersson jobbar som konsult och rådgivare inom besöksnäringen och detaljhandeln med fokus på hållbarhet, förändringsarbete, arbetsmiljö, arbetsrätt, försäljning och uppstart av verksamhet. Märit har jobbat närmare 35 år i besöksnäringen varav de sista dryga 20 åren som VD, vice VD och hotelldirektör. Hon har en helhetssyn på hållbarhet och hållbar verksamhetsutveckling med god ekonomi, ledarskap, lärande, gäst- och kundnöjdhet och att skapa attraktiva arbetsplatser.

Nyfiken på fler kurser?

GastroMerit

Vegetarisk meny i världsklass

Restaurangbesökarnas intresse för och kunskap kring växtbaserad mat bara fortsätter att öka. I kursen "Vegetarisk meny i världsklass" lär du dig skapa en avsmakningsmeny endast med råvaror från växtriket.
GastroMerit

Det gröna kökets fyra årstider

Lär dig att använda våra olika årstiders bästa råvaror på ett kreativt sätt och utforska matens kulturella rötter. Välkommen till en dag fylld av smak och inspiration.
GastroMerit

Klassiska franska bakverk

Lär dig baka tidlösa franska klassiska bakverk och efterrätter. Denna kurs är en unik möjlighet för dig som yrkesverksam bagare, kock eller konditor att fördjupa dina kunskaper och färdigheter inom fransk baktradition. Moderna tekniker, hållbara råvaror och metoder är viktiga delar av kursen.
GastroMerit

Mat och dryck i kombination

Välkommen till en givande introduktions- och inspirationsdag i hur man kombinerar mat och dryck. Ovärderlig kunskap att ha om du jobbar med mat och dryck.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.