Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Att anpassa sina serveringar kräver koll på kalkylen. Tar du ut rätt pris om du byter från buffé till tallriksservering? Hur mycket minskar egentligen svinnet när man portionsserverar? Med tjänsterna Kalkyl & Recept och Inventering får du koll på precis detta.
För att illustrera skillnaderna mellan olika typer av serveringar har vi skapat en enkel kalkyl på en del av julbordet, silltallriken. I exemplet nedan har vi räknat på hemmainlagd sill, serverad på tre olika sätt. Traditionell buffé med uppläggning på fat, tallriksuppläggning och en buffé där sillarna lagts upp i portionsskålar av engångstyp.
Kalkylexempel hemmainlagd silltallrik per person
Kostnad bufféjulbord (215g per person) = 17,43 kr
Kostnad färdigplockad tallrik till kund (185g per person) = 14,19 kr
Eftersom man även behöver ta hänsyn till att det går åt mer när gästerna plockar själva, samtidigt som svinnet blir mindre vid portionsservering och färdig tallrik, blir det ingen exakt kalkyl men är en hjälp i kostnadsberäkning.
Vi gör det möjligt för dig att öka din lönsamhet, få full kontroll på din prissättning, ta kontroll över dina råvarukostnader och effektivisera din inventering!
Vi är redo för jul! Inför årets alla härliga julbord har vi dukat upp med inspiration, tips, recept och kampanjpriser på mängder av julfavoriter. Allt du behöver för att servera dina gäster en riktigt god jul, helt enkelt.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.