Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Så hittar du rätt personal - och får dem att stanna

Att rekrytera och behålla bra personal blir en allt viktigare fråga för vår bransch. Och att höja statusen för de olika yrkena inom restaurangbranschen är avgörande för vår framtid. Men hur skapar man en attraktiv arbetsplats som lockar till sig rätt människor? Vi har samlat våra bästa tips för att få personalen att trivas, utvecklas och stanna kvar i branschen.
En bra arbetsmiljö och god stämning på arbetsplatsen, flexibla tider och möjlighet att utveckla sin kompetens är några av de saker som unga arbetssökande letar efter när de väljer jobb. Genom att skapa en attraktiv arbetsplats som bjuder in till långsiktig kompetensutveckling och en fungerande vardag ökar du chanserna att locka till dig bra personal som vill stanna länge.

"Mitt bästa tips är att ta hand om våra elever och praktikanter, visa dem den bästa sidan av restaurangbranschen och få dem att vilja stanna kvar i vår fantastiska bransch hela livet."

Desirée Jaks

Nyckeln till en sund arbetsplats

GastroMerit

Webbutbildning - Sund arbetsplats

Få kunskap om hur du skapar en sund arbetsplats där dina medarbetare trivs. Kursen riktar sig till dig som har en ledande befattning inom din verksamhet.

10 tips för att få din personal att stanna kvar

1. Skapa en positiv arbetsmiljö genom att uppmuntra teamwork och samarbete.
2. Erbjud möjligheter till personlig och professionell utveckling, till exempel genom att låta personalen gå utbildningar och kurser.
3. Var generös med feedback och erkännande av prestationer.
4. Ge anställda flexibilitet i arbetsscheman och möjlighet att påverka sin egen tid.
5. Erbjud konkurrenskraftiga löner och förmåner.
6. Skapa en känsla av gemenskap och samhörighet genom att organisera sociala evenemang och aktiviteter.
7. Se till att personalen har allt de behöver för att utföra sitt jobb på ett säkert och effektivt sätt.
8. Visa respekt för varje anställd och bekräfta deras värde för teamet.
9. Skapa en tydlig karriärväg och ge anställda möjlighet att avancera inom företaget.
10. Var öppen för att lyssna på feedback från personalen och använd den för att förbättra arbetsmiljön och företagskulturen.

Låt personalen utvecklas!

Vidareutbildning och kompetensutveckling är viktigt i valet av arbetsplats. Genom att låt dina medarbetare utvecklas och växa inom olika områden skapar du både en mer attraktiv arbetsplats och investerar i företagets samlade kompetens.

GastroMerit

Webbutbildning – Service och merförsäljning

Driver du en restaurangverksamhet och vill att din personal ska jobba mer effektivt och ha gästen i fokus? Har du många unga anställda utan tidigare yrkeslivserfarenhet? Då passar den här introduktionskursen i service och merförsäljning perfekt.
GastroMerit

Webbutbildning - Grunderna i restaurangekonomi

Denna kurs ger dig en grundläggande introduktion till hur man skapar en lönsam restaurang. Här får du lära dig att sätta rätt priser och se till att lyfta fram och sälja den mat och de drycker som bidrar mest till restaurangens lönsamhet.

Cheffle rekrytering

Bli grym på rekrytering - vi hjälper dig att lyckas

Med Cheffle rekrytering når du kandidater som vill jobba i branschen och du kan proffsigt hantera rekryteringen genom hela processen. De tydliga mallarna gör det enkelt för dig att skapa en attraktiv annons. Cheffle hjälper dig nå din målgrupp och sprider annonsen i digitala kanaler.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.