Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Chokladpralin med kaffeganasch och salt karamell

Recept skrivet av
Harald Linder
Harald Linder från Svenska Juniorkocklandslaget har skapat en dessert smaksatt av kaffe.
"Kaffe och choklad är en klassisk kombination. Av bra anledningar dessutom, det smakar fantastiskt tillsammans. Med en salt karamell förhöjs smakerna till ännu en nivå."

Ingredienser

Receptet ger: 40 st praliner

  • 40 st choklapralinskal, antingen färdigköpta eller egengjutna
Salt karamell
  • 200 g strösocker
  • 120 g grädde
  • 90 g smör
  • 1 nypa salt
 
Kaffeganasch
  • 60 g vispgrädde
  • 20 g malet kaffe utav Chef’s Espresso
  • 70 g choklad, i små bitar
  • 30 g smör

Från receptet

Hållbara Val
Coffee Chefs Blend hel bönor 1kg
106924, ARVID NORDQUIST, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • EU-ekologiskt
  • Rainforest Alliance
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Harald Linder, Svenska juniorkocklandslaget

Tillagning

Salt karamell

  1. Karamellisera sockret i en tjockbottnad kastrull. 
  2. Lägg försiktigt i smöret i 3 omgångar, och avsluta med grädde och salt. Koka upp till 108 grader, och kyl ner till ca 24 grader. 
  3. Lägg i spritspåse och fyll halvvägs i pralinskalen. 
  4. Låt stå 24 timmar i rumstemperatur för att torka till på ytan så att nästa lager går att gjuta ovanpå. 

Kaffeganasch

  1. Koka upp grädden med kaffet och låt dra 2 minuter. 
  2. Sila av och häll den varma grädden över chokladen. 
  3. Mixa slätt med stavmixer och tillsätt smöret. Kyl ner till ca 24 grader, och fyll resten av pralinformarna, men lämna lite utrymme för att täcka med ett lager choklad. Låt stå i rumstemperatur ytterligare 12 timmar för att sätta sig.
  4. Stäng pralinerna med ett lager tempererad choklad, och låt sätta sig ordentligt innan de tas ut ur formarna. Ät och njut. 
 

Från receptet

Hållbara Val
Coffee Chefs Blend hel bönor 1kg
106924, ARVID NORDQUIST, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • EU-ekologiskt
  • Rainforest Alliance
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Harald Linder, Svenska juniorkocklandslaget

Fler kafferecept

Recept

Hot shot glassbomb

Malin Lönneberg från Svenska kocklandslaget har skapat en dessert smaksatt av kaffe.
"”Koka kaffe, vispa grädde, hot shot – hot shot – hot shot!”, är en ramsa som inspirerat till min glassbomb. I receptet används både kaffebönor och kaffesump. Tulacalum är en något mindre söt choklad med 75% kakao men med så mycket chokladsmak. En glassälskare som jag tycker denna är helt fantastisk och perfekt för alla tillfällen värda att fira.”
Recept

Tupplever med kaffe, sablékaka och hasselnötter

Ida Bauhn från Svenska kocklandslaget har skapat en förrätt smaksatt av kaffe.
"Svensk tupplever är en fantastisk råvara där kaffet fungerar som en bra spelare till. I receptet lyfter kaffet fram de rostade smakerna i hasselnötterna, och det lyfter också fram citrusen med syn syrlighet."
Recept

Kaffesotad lax med pocherat ägg och kaffebröd

Emil Persson från Svenska kocklandslaget har skapat en rätt smaksatt av kaffe.
"Kaffe för mig är så starkt förknippat med frukost. Den här frukost- eller brunchmackan är den perfekta sammansättningen där den feta laxen och kaffet passar väldigt bra ihop. Kaffebrödet lyfter smakerna ännu mer."
Inspiration

Kaffe på menyn

Kocklandslaget och Arvid Nordquist inspirerar till mer kaffe på tallriken. Kaffe är en viktig ingrediens på de flesta restauranger och caféer. Men det handlar om så mycket mer än bara en slät kopp.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.