Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Hot shot glassbomb

Recept skrivet av
Malin Lönneberg
Malin Lönneberg från Svenska kocklandslaget har skapat en dessert smaksatt av kaffe.
"”Koka kaffe, vispa grädde, hot shot – hot shot – hot shot!”, är en ramsa som inspirerat till min glassbomb. I receptet används både kaffebönor och kaffesump. Tulacalum är en något mindre söt choklad med 75% kakao men med så mycket chokladsmak. En glassälskare som jag tycker denna är helt fantastisk och perfekt för alla tillfällen värda att fira.”

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner

Sans Farine-botten 
  • 250 g äggvita
  • 85 g socker
  • 250 g Tulacalum
  • 60 g smält brynt smör
  • 50 g äggula
  • 2 g salt
  • 8 g sump från senioras kaffe
Hot shot parfait
  • 60 g hela bönor Chef’s Blend
  • 900 g grädde
  • 100 g socker
  • 50 g vatten
  • 200 g äggula
  • 100 g Galliano, eller annan vaniljlikör
Sorbet
  • 50 g kamomill
  • 1000 g päronpuré
  • 250 g vatten
  • 1 ½ st tahitivaniljstång
  • 350 g socker

Från receptet

Hållbara Val
Coffee Chefs Blend hel bönor 1kg
106924, ARVID NORDQUIST, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • EU-ekologiskt
  • Rainforest Alliance
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Malin Lönneberg, Svenska kocklandslaget

Tillagning

Sans Farine-botten 

  1. Vispa äggvita och socker till maräng.
  2. Smält choklad och smält brynt smör.
  3. Vänd ner chokladen och det brynta smöret i marängen.
  4. Avsluta med att vända ner äggula, kaffesump och salt.
  5. Bakas mitt i ugnen på 165 grader i 15-20 minuter.

Hot shot parfait

  1. Koka upp grädde och kaffebönor, låt dra 1 timme.
  2. Vispa gulorna, koka socker och vatten till 118 grader och slå över gulorna, vipa allt kallt.
  3. Sila av och vispa grädden, vänd samman alla ingredienser och frys i glassbombsform.
  4. Gröp ur ett stort hål och fyll med nykörd sorbet enligt nedan.

Sorbet

  1. Koka upp vatten, vanilj och kamomill. Låt dra i 30 min, sila av och skrapa ur vaniljen. 
  2. Tillsätt sockret och värm tills det smälter, mixa samman med övriga ingredienser och frys i glassmaskin.
  3. Toppa med italiensk maräng, maränger och kamomillblommor.

Från receptet

Hållbara Val
Coffee Chefs Blend hel bönor 1kg
106924, ARVID NORDQUIST, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • EU-ekologiskt
  • Rainforest Alliance
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Malin Lönneberg, Svenska kocklandslaget

Fler kafferecept

Recept

Chokladpralin med kaffeganasch och salt karamell

Harald Linder från Svenska Juniorkocklandslaget har skapat en dessert smaksatt av kaffe.
"Kaffe och choklad är en klassisk kombination. Av bra anledningar dessutom, det smakar fantastiskt tillsammans. Med en salt karamell förhöjs smakerna till ännu en nivå."
Recept

Kaffesotad lax med pocherat ägg och kaffebröd

Emil Persson från Svenska kocklandslaget har skapat en rätt smaksatt av kaffe.
"Kaffe för mig är så starkt förknippat med frukost. Den här frukost- eller brunchmackan är den perfekta sammansättningen där den feta laxen och kaffet passar väldigt bra ihop. Kaffebrödet lyfter smakerna ännu mer."
Recept

Tupplever med kaffe, sablékaka och hasselnötter

Ida Bauhn från Svenska kocklandslaget har skapat en förrätt smaksatt av kaffe.
"Svensk tupplever är en fantastisk råvara där kaffet fungerar som en bra spelare till. I receptet lyfter kaffet fram de rostade smakerna i hasselnötterna, och det lyfter också fram citrusen med syn syrlighet."
Inspiration

Kaffe på menyn

Kocklandslaget och Arvid Nordquist inspirerar till mer kaffe på tallriken. Kaffe är en viktig ingrediens på de flesta restauranger och caféer. Men det handlar om så mycket mer än bara en slät kopp.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.