Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Tupplever med kaffe, sablékaka och hasselnötter

Recept skrivet av
Ida Bauhn
Ida Bauhn från Svenska kocklandslaget har skapat en förrätt smaksatt av kaffe.
"Svensk tupplever är en fantastisk råvara där kaffet fungerar som en bra spelare till. I receptet lyfter kaffet fram de rostade smakerna i hasselnötterna, och det lyfter också fram citrusen med syn syrlighet."

Ingredienser

Receptet ger: 20-30 st

Tupplever
  • 250 g tupplever
  • 250 g smör
  • 5 g vetemjöl
  • 7,5 salt
  • 10 g hela kaffebönor, Chef’s Blend
  • 40 g konjak
  • 40 g portvin
Sautern kräm
  • 100 g sautern
  • 2 g agar agar
  • 30 g champagne vinäger
  • 3 g salt
Rostade hasselnötter
  • 20 g hasselnötter
  • 100 g vatten
  • 10 g salt
Sablékaka
  • 120 g vetemjöl
  • 60 g florsocker
  • 30 g mandelmjöl
  • 4 g salt
  • 30 g hela ägg ihopvispade

Från receptet

Hållbara Val
Coffee Chefs Blend hel bönor 1kg
106924, ARVID NORDQUIST, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • EU-ekologiskt
  • Rainforest Alliance
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Ida Bauhn, Svenska kocklandslaget

Tillagning

Tupplever

  1. Marinera levern över natten med konjak, portvin och kaffebönor.
  2. Plocka bort kaffebönorna men låt spriten ligga kvar med levern.
  3. Skira smöret och ställ åt sidan för att svalna.
  4. Mixa tupplevern i matberedare tillsammans med allt utom smöret.
  5. Mata i det avsvalnade smöret.
  6. Passera smeten och fyll en noga plastad ugnsfast form. Se till att kontaktplasta toppen också. 
  7. Baka i vattenbad på 75°c till en innertemereatur på 65°c.
  8. Ta ut och låt svalna.

Sautern kräm

  1. Koka upp sautern med agar agar, vinäger och salt.
  2. Slå upp i en lämplig behållare och ställ kallt.
  3. När det stelnat mixa det slätt i en kannmixer.

Rostade hasselnötter

  1. Gör en salt lag och låt nötterna dra i den i 2 timmar. 
  2. Sila sedan bort och rosta nötterna på 150°c i 20 min.
  3. Hacka nötterna.

Sablékaka

  1. Knåda ihop alla ingredienser och kavla mellan två smörpapper.
  2. Frys. Stansa sedan ut den formen du vill att dina kakor ska ha.
  3. Baka på 175°c i ca 8 min. 

Från receptet

Hållbara Val
Coffee Chefs Blend hel bönor 1kg
106924, ARVID NORDQUIST, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • EU-ekologiskt
  • Rainforest Alliance
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Ida Bauhn, Svenska kocklandslaget

Inspireras av fler kafferecept

Recept

Chokladpralin med kaffeganasch och salt karamell

Harald Linder från Svenska Juniorkocklandslaget har skapat en dessert smaksatt av kaffe.
"Kaffe och choklad är en klassisk kombination. Av bra anledningar dessutom, det smakar fantastiskt tillsammans. Med en salt karamell förhöjs smakerna till ännu en nivå."
Recept

Hot shot glassbomb

Malin Lönneberg från Svenska kocklandslaget har skapat en dessert smaksatt av kaffe.
"”Koka kaffe, vispa grädde, hot shot – hot shot – hot shot!”, är en ramsa som inspirerat till min glassbomb. I receptet används både kaffebönor och kaffesump. Tulacalum är en något mindre söt choklad med 75% kakao men med så mycket chokladsmak. En glassälskare som jag tycker denna är helt fantastisk och perfekt för alla tillfällen värda att fira.”
Recept

Kaffesotad lax med pocherat ägg och kaffebröd

Emil Persson från Svenska kocklandslaget har skapat en rätt smaksatt av kaffe.
"Kaffe för mig är så starkt förknippat med frukost. Den här frukost- eller brunchmackan är den perfekta sammansättningen där den feta laxen och kaffet passar väldigt bra ihop. Kaffebrödet lyfter smakerna ännu mer."
Inspiration

Kaffe på menyn

Kocklandslaget och Arvid Nordquist inspirerar till mer kaffe på tallriken. Kaffe är en viktig ingrediens på de flesta restauranger och caféer. Men det handlar om så mycket mer än bara en slät kopp.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.