Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
I Indien har varje familj sitt unika recept på daal och här delar Divya med sig av hennes familjs recept. Man äter vanligtvis daal med ris men det är också gott tillsammans med quinoa eller hirs. Divya brukar dock bara ha lime, pumpakärnor och färsk koriander till sin daal.
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner
750 g torra röda linser
3 l vatten
2 tsk gurkmeja
¾ dl riven ingefära
1 dl rapsolja
1 msk spiskumminfrö
1 dl hackad vitlök
1,2 kg krossade tomater
salt och peppar
Till servering
Örtpesto Koriander/Chili
färsk koriander
1-2 dl pumpakärnor
pressad chili
basmatiris eko
lime
Tillagning
Blötlägg linserna i 12 timmar.
Skölj dem och koka med gurkmeja och ingefära i tre liter vatten. Låt koka på medelvärme till linserna har en mosig konsistens.
Fräs spiskumminfrö försiktigt i olja till det doftar gott. Tillsätt sedan vitlök och fräs lite till. Var försiktig så att du inte bränner spiskumminfröna, det är lätt hänt.
Häll i tomater och låt puttra till tomaterna börjar falla sönder och det mesta av vätskan har kokat bort.
Slå på de kokta linserna och låt allt koka i tio minuter till. Smaka av med salt och peppar.
Strö över färsk koriander och pumpakärnor.
Servera gärna med limeklyftor, basmatiris, örtpesto koriander/chili och pressad chili.
Se också
Vi rekommenderar
Recept
Laxburgare med keso
Laxburgare med keso, äpple, purjolök och riven pepparrot.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.