Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Smakrik och saftig kyckling i krämig sås med klassisk smaksättning av dragon och dijonsenap som ger rätten en fransk touch. Serveras med färgglada rotfrukter.
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner
1,2 kg Lönneberga Kycklingbröstfilé, kyld
5 msk smör
5 dl vispgrädde
5 msk torkad dragon
2,5 msk dijonsenap
5 msk kycklingfond
5 dl vatten
5 dl crème fraiche
5 tsk vitvinsvinäger
1,5 tsk flytande honung
450 g sockerärter, skivade
2 krukor färsk dragon, plockade blad
salt och svartpeppar
Rostade rotfrukter
2 kg blandade rotfrukter (t ex morötter, palsternacka, rotselleri)
5 msk olivolja
salt och nymalen svartpeppar
Tillagning
Rostade rotfrukter
Skär rotfrukterna i bitar om 3 cm. Blanda med olja, salt och peppar.
Rosta i ugn 200°C cirka 25 minuter, rör om någon gång för jämn tillagning.
Kyckling
Salta och peppra bröstfiléerna. Stek i smör i cirka 3 minuter på varje sida i en stekpanna med hög kant. Ta upp och lägg på ett fat.
Häll ned grädde, dragon, dijonsenap och fond i pannan, rör runt och låt sjuda ett par minuter.
Tillsätt vatten, crèmefraiche, 1,5 tsk salt, vinäger och honung. Rör till en slät sås. Lägg i de stekta kycklingbröstfiléerna och sjud ytterligare 5 minuter tills kycklingen är helt klar.
Servering
Toppa kycklingen med finstrimlade sockerärter och dragonblad. Servera tillsammans med rotfrukterna.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.