Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Fishtacos med kolja och kiwi- och gurksalsa

Recept skrivet av
Fiskano

Ingredienser

20 portioner

  • 3 kg koljafileer Fiskano, tinade
  • 5 msk japansk soya
  • 2 lime, rivet skal och pressad saft
  • 2 msk honung
  • 1,5 dl rapsolja till marinering + 1,5 dl rapsolja till stekning
  • 5 msk spiskummin
  • 3 msk paprikapulver
  • 1 tsk cayennepeppar
Kiwi- och gurksalsa
  • 5 gurkor, delade på längden
  • 5 lime, färskpressad saft och rivet skal
  • 2 msk honung
  • 1 msk sesamolja
  • ½ dl japansk soya
  • 10 cm färsk ingefära, riven
  • 5 gröna chili, finhackad
  • 10 salladslökar, skivad
  • 10 kiwi
  • 1 kg strimlad spetskål (eller annan sallad)
  • 5 krukor koriander
  • 5 pkt små tortillabröd eller hårda tacosskal
  • 1 l creme fraiche till servering

Handla

simpleimage
376139 - FISKANO - Ryssland - Fryst
0,00 kr {{jmfprisString}} / KG {{jmfPrisDeladString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}

Tillagning

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden till fisken och marinera i cirka 10 minuter.
  2. Sota gurkan på hög värme i en torr stekpanna och skär i bitar. Blanda limesaft och -skal, honung, sesamolja, soya, ingefära och chili. Skär av skalet och dela kiwin i mindre bitar. Vänd runt gurka, salladslök och kiwi i marinaden.
  3. Hacka koriandern och blanda med kålen.
  4. Stek fisken på hög värme i en stekpanna så den får en krispig yta i cirka 1-2 minuter per sida.
  5. Grilla tortillabröden i en torr stekpanna.
  6. Fyll bröden med lite kålsallad, kiwi- och gurksalsa och lägg på några fiskbitar. Toppa med lite creme fraiche och mer salsa.

Handla

simpleimage
376139 - FISKANO - Ryssland - Fryst
0,00 kr {{jmfprisString}} / KG {{jmfPrisDeladString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}

Fler recept

Recept

Smörstekt torsk med senapspicklade betor och yoghurt

Recept

Sejfilé med tomat och krämigt saffransris

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.