Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Sejfilé med tomat och krämigt saffransris

Recept skrivet av
Fiskano

Ingredienser

20 portioner

  • 3 kg sejfilé Fiskano, tinade
  • 10 vitlöksklyftor, hackade
  • 10 schalottenlökar, hackade
  • 5 msk torkad dragon
  • 1,5 dl rapsolja till stekning
  • 1,5 dl tomatpuré
  • 1,2 kg blandade cocktailtomater
  • 1 l vitt vin
  • 1 l vatten
  • Salt och mald svartpeppar
  • 2 krukor färsk dragon

Saffransris

  • 1 l vitt vin
  • 1 l vispgrädde
  • 5 grönsaksbuljongtärningar
  • 5 g saffran
  • 1,25 l havreris (eller annat ris)

Handla

simpleimage
377432 - FISKANO - Norge - Fryst
463,08 kr {{jmfprisString}} / KG {{jmfPrisDeladString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}

Tillagning

  1. Fräs vitlök, lök och torkad dragon i olja i cirka 3 minuter. Dela och tillsätt cocktailtomater, tomatpuré och vitt vin och koka i cirka 3 minuter. Häll i vatten och smaksätt med salt och peppar.
  2. Koka upp vin, grädde, grönsaksbuljong och saffran till saffransriset.
  3. Tillsätt riset och koka på låg värme under lock i cirka 10 minuter tills riset är klart. Smaksätt med salt och rivet citronskal och pressad citronsaft, späd eventuellt med lite vatten för rätt konsistens.
  4. Skär fisken i lagom portionsstorlekar och lägg ner i tomatsåsen. Värm under lock i cirka 4-5 minuter tills fisken är klar.
  5. Plocka dragonblad och strö över fisken och servera tillsammans med saffransriset.

Tips!

Mixa gärna färska örter (dill, persilja eller basilika) med 5 vitlöksklyftor, ¾ l rapsolja, ½ dl citronsaft och salt till en gremolata och servera tillsammans med fisken.

Handla

simpleimage
377432 - FISKANO - Norge - Fryst
463,08 kr {{jmfprisString}} / KG {{jmfPrisDeladString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}

Fler recept

Recept

Smörstekt torsk med senapspicklade betor och yoghurt

Recept

Fishtacos med kolja och kiwi- och gurksalsa

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader