Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Jenny Andersson, kökschef på restaurang Mandel på The Wood hotel har tagit fram rätten baserat på norrländsk matkultur och råvaror.

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner
 
  • 10 st stora betor, skala ej
  • Grovsalt
  • Grönkål, 5 cm stora bitar
  • 10 g mandlar
  • 40 g Svedjan gårdsost
  • 10 st ägg
 
Lingonglace
  • 350 g frysta lingon
  • 75 g sherryvinäger
  • 75 g brunt farinsocker
 
Kaprismajonnäs
  • 55 g äggula
  • 75 g kapris
  • Juice från en halv citron
  • 375 g olja
  • Salt och peppar
 
Picklad polkabeta
  • 2-3 medelstora polkabetor
  • 1-2-3 lag
  • 2 dl ättika 12%
  • 4 dl socker
  • 6 dl vatten
 

Artiklar från receptet

Svedjan ost hård 16kg
515148, SVEDJAN OST, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Norrland
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Tillagning

Saltbakade och lingonglaserade betor

  1. Lägg saltet i en ugnsfast form och lägg på betorna.
  2. Ställ in i ugnen på 175 ° i ca 35 minuter, stick dem med potatissticka för att känna att de är lagom mjuka.
  3. Låt svalna, skala sedan betorna och skär i bitar och blanda med lingonglacen.

Lingonglace

  1. Koka ihop och mixa, smaka upp med salt.
  2. Blanda med betorna.

Kaprismajonnäs

  1. Mixa ihop äggula, kapris, citron tillsätt olja i tunn stråle.
  2. Smaka av med salt och peppar.

Picklad polkabeta

  1. Blanda ingredienserna till 1-2-3 lagen i en kastrull och koka upp.
  2. Låt lagen bli kall och blanda sedan med polkabetan som du först skivat tunt på mandolin.

Pocherat och friterat ägg

  1. Pochera äggen.
  2. Vänd sedan äggen först i mjöl sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd.
  3. Fritera vid servering.

Sojarostade mandlar

  1. Lägg i en stekpanna och rosta till gyllenbruna, tillsätt 20 g soja och låt gå på låg värme.

Friterad grönkål

  1. Plocka grönkål i 5 cm stora bitar. Fritera på 140 g.
  2. Toppa med salt.

Garnering

  1. Riv över Svedjan gårdsost i slutet och toppa med smörgåskrasse.

Artiklar från receptet

Svedjan ost hård 16kg
515148, SVEDJAN OST, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Norrland
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Se också

Recept

Snåttren

Jenny Andersson från restaurang Mandel på The Wood hotel har tagit fram rätten baserat på norrländsk matkultur och råvaror.
Recept

Älgkebab med gahkku, lökmarmelad och friterad grönkål

Jenny Andersson, kökschef på restaurang Mandel på The Wood hotel har tagit fram rätten baserat på norrländsk matkultur och råvaror.
Recept

Råbiff med senapskräm, lök och gårdsost

Alternativ variant av råbiff på hängmörat innanlår. Serveras med senapskräm, citronsyrad silverlök, friterad schalottenlök och Svedjan gårdsost.
Inspiration

Norrländska uttryck och samisk kultur på restaurang Mandel i Skellefteå

– Matkulturen här och de norrländska råvarorna har alltid fascinerat mig. Tack vare restaurang Mandel kan vi nu botanisera ännu djupare i allt det lokala och samiska, säger Carina Brydling, food & beverage manager på The Wood Hotel i Skellefteå.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.