Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Jenny Andersson, kökschef på restaurang Mandel på The Wood hotel har tagit fram rätten baserat på norrländsk matkultur och råvaror.
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner
10 st stora betor, skala ej
Grovsalt
Grönkål, 5 cm stora bitar
10 g mandlar
40 g Svedjan gårdsost
10 st ägg
Lingonglace
350 g frysta lingon
75 g sherryvinäger
75 g brunt farinsocker
Kaprismajonnäs
55 g äggula
75 g kapris
Juice från en halv citron
375 g olja
Salt och peppar
Picklad polkabeta
2-3 medelstora polkabetor
1-2-3 lag
2 dl ättika 12%
4 dl socker
6 dl vatten
Artiklar från receptet
515148, SVEDJAN OST, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Tillagning
Saltbakade och lingonglaserade betor
Lägg saltet i en ugnsfast form och lägg på betorna.
Ställ in i ugnen på 175 ° i ca 35 minuter, stick dem med potatissticka för att känna att de är lagom mjuka.
Låt svalna, skala sedan betorna och skär i bitar och blanda med lingonglacen.
Lingonglace
Koka ihop och mixa, smaka upp med salt.
Blanda med betorna.
Kaprismajonnäs
Mixa ihop äggula, kapris, citron tillsätt olja i tunn stråle.
Smaka av med salt och peppar.
Picklad polkabeta
Blanda ingredienserna till 1-2-3 lagen i en kastrull och koka upp.
Låt lagen bli kall och blanda sedan med polkabetan som du först skivat tunt på mandolin.
Pocherat och friterat ägg
Pochera äggen.
Vänd sedan äggen först i mjöl sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd.
Fritera vid servering.
Sojarostade mandlar
Lägg i en stekpanna och rosta till gyllenbruna, tillsätt 20 g soja och låt gå på låg värme.
Friterad grönkål
Plocka grönkål i 5 cm stora bitar. Fritera på 140 g.
Toppa med salt.
Garnering
Riv över Svedjan gårdsost i slutet och toppa med smörgåskrasse.
Artiklar från receptet
515148, SVEDJAN OST, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Vi rekommenderar
Recept
Snåttren
Jenny Andersson från restaurang Mandel på The Wood hotel har tagit fram rätten baserat på norrländsk matkultur och råvaror.
Vi rekommenderar
Recept
Älgkebab med gahkku, lökmarmelad och friterad grönkål
Jenny Andersson, kökschef på restaurang Mandel på The Wood hotel har tagit fram rätten baserat på norrländsk matkultur och råvaror.
Vi rekommenderar
Recept
Råbiff med senapskräm, lök och gårdsost
Alternativ variant av råbiff på hängmörat innanlår. Serveras med senapskräm, citronsyrad silverlök, friterad schalottenlök och Svedjan gårdsost.
Vi rekommenderar
Inspiration
Norrländska uttryck och samisk kultur på restaurang Mandel i Skellefteå
– Matkulturen här och de norrländska råvarorna har alltid fascinerat mig. Tack vare restaurang Mandel kan vi nu botanisera ännu djupare i allt det lokala och samiska, säger Carina Brydling, food & beverage manager på The Wood Hotel i Skellefteå.