Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Alternativ variant av råbiff på hängmörat innanlår. Serveras med senapskräm, citronsyrad silverlök, friterad schalottenlök och Svedjan gårdsost.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
600 g hängmörat nötinnanlår
Olivolja
Gräslök
Svartpeppar
2 bananschalottenlökar
100 g Svedjan gårdsost
Smörgåskrasse
Gravning
Picklade senapsfrön
2,5 dl senapsfrön bruna och gula
1 dl ättika
2 dl strösocker
3 dl vatten
Citronsyrad tomat och silverlök
Cocktailtomater i olika färger
3 silverlökar
75 g vitvinsvinäger
75 g citronjuice
150 g strösocker
300 g vatten
Senapsmajonnäs
2,5 dl majonnäs
5 msk dijonsenap
I sortiment
515148, SVEDJAN OST, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Tillagning
Putsa nötinnanlåret.
Rör ihop salt och blåbärspulver till gravningen.
Klappa in blandningen i köttet, förslut i påse eller lufttät behållare och grava i kylen 2 dagar.
Mal köttet.
Blanchera senapsfröna 3 gånger och rör ner dem i en 1-2-3-lag.
Blanda färsen med god olivolja, gräslök, svartpeppar och de picklade senapsfröna.
Koka ihop vitvinsvinäger, citronjuice, vatten och socker till en citronsockerlag.
Skiva silverlöken tunt på mandolin.
Blanda ner löken i citronsockerlagen.
Skär cocktailtomaterna i 0,5 cm tjocka skivor och tillsätt även dessa i citronsockerlagen.
Skiva bananscharlottenlöken tunt på mandolin.
Fritera scharlottenlöken i 140°C.
Rör samman majonnäs och dijonsenap till en senapsmajonnäs.
Placera råbiffen (ca 60 g) centrerat på tallriken.
Garnera med senapsmajonnäsen, den friterade löken, den picklade löken och tomaten efter eget tycke och smak.
Riv slutligen osten över rätten och toppa med smörgåskrasse.
I sortiment
515148, SVEDJAN OST, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Vi rekommenderar
Recept
Snåttren
Jenny Andersson från restaurang Mandel på The Wood hotel har tagit fram rätten baserat på norrländsk matkultur och råvaror.
Vi rekommenderar
Recept
Goffiga betor
Jenny Andersson, kökschef på restaurang Mandel på The Wood hotel har tagit fram rätten baserat på norrländsk matkultur och råvaror.
Vi rekommenderar
Recept
Älgkebab med gahkku, lökmarmelad och friterad grönkål
Jenny Andersson, kökschef på restaurang Mandel på The Wood hotel har tagit fram rätten baserat på norrländsk matkultur och råvaror.
Vi rekommenderar
Inspiration
Norrländska uttryck och samisk kultur på restaurang Mandel i Skellefteå
– Matkulturen här och de norrländska råvarorna har alltid fascinerat mig. Tack vare restaurang Mandel kan vi nu botanisera ännu djupare i allt det lokala och samiska, säger Carina Brydling, food & beverage manager på The Wood Hotel i Skellefteå.