Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Jenny Andersson från restaurang Mandel på The Wood hotel har tagit fram rätten baserat på norrländsk matkultur och råvaror.
Ingredienser
Hjortronkompott
500 g hjortron
375 g rårörsocker
2st vaniljstång
2 krm salt
2 tsk vaniljsocker
Saft från 1 lime
Vaniljglass
625 g mjölk
375 g grädde
200 g äggula
1 vaniljstång
1 msk vaniljsocker
Getmese ganache
250 g getmese
125 g vit choklad
125 g grädde
Svedjan gårdsost
Hjortronkräm
500 g hjortronpure
50 g socker
30 g citronsaft
8 g agar agar
Kanderad malt
375 g malt
50 g socker
16 g salt
2 tsk vaniljsocker
Artiklar från receptet
434100, Martin & Servera, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Tillagning
Hjortronkompott
Koka ihop alla ingredienser till en kompott.
Vaniljglass
Värm upp mjölken och grädden med vaniljstången.
Vispa ihop äggula, socker och vaniljsocker och rör ner i mjölkblandningen.
Värm sedan under omrörning till 81°.
Häll upp i pacojet behållare eller kör i glassmaskin.
Getmese ganache
Värm grädden och smält i den vita chokladen.
Låt svalna i kylen 3-4 timmar.
Vispa getmesen och tillsätt chokladgrädden eftersom.
Vispa till en önskad konsistens.
Svedjan gårdsost
Riv osten över den varma kompotten vid servering.
Rostad vit choklad
Rosta på 140° i ca 20 minuter.
Hjortronkräm
Koka ihop allt i ca 5-10 minuter till 85°.
Låt stelna i kyl ett dygn.
Mixa sedan krämen slät i en mixer/blender, späd ev med lite vatten.
Kanderad malt
Värm socker, vatten och salt i en kastrull eller stekpanna till gyllene.
Vänd ner malten och toppa med vaniljsocker.
Lägg upp på plåt med bakplåtspapper och låt svalna.
Artiklar från receptet
434100, Martin & Servera, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Vi rekommenderar
Recept
Goffiga betor
Jenny Andersson, kökschef på restaurang Mandel på The Wood hotel har tagit fram rätten baserat på norrländsk matkultur och råvaror.
Vi rekommenderar
Recept
Älgkebab med gahkku, lökmarmelad och friterad grönkål
Jenny Andersson, kökschef på restaurang Mandel på The Wood hotel har tagit fram rätten baserat på norrländsk matkultur och råvaror.
Vi rekommenderar
Recept
Råbiff med senapskräm, lök och gårdsost
Alternativ variant av råbiff på hängmörat innanlår. Serveras med senapskräm, citronsyrad silverlök, friterad schalottenlök och Svedjan gårdsost.
Vi rekommenderar
Inspiration
Norrländska uttryck och samisk kultur på restaurang Mandel i Skellefteå
– Matkulturen här och de norrländska råvarorna har alltid fascinerat mig. Tack vare restaurang Mandel kan vi nu botanisera ännu djupare i allt det lokala och samiska, säger Carina Brydling, food & beverage manager på The Wood Hotel i Skellefteå.