Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Det grönländska köket har väckt intresse på senare år tack vare en starkt lokal prägel, ovanliga rätter som val och råvaror från ishavet. Att skaldjuren från Grönland hör till världens bästa beror på den extremt långsamma tillväxten i det iskalla vattnet, vilket gör att köttet i räkorna blir fastare och smaken mer koncentrerad.
Ingredienser
Receptet ger: 10 portioner
500 g morötter
500 g pumpa butternut, tärnad
25 g ingefära, färsk hackad
100 g lök, tärnad
30 g Milda Flytande Mjölkfritt Margarin
3 l vatten
300 g färskpressad apelsinjuice
5 g chili, röd urkärnad hackad
6 g salt
30 g Knorr Hummerfond koncentrerad
Vid servering
4 kg blåmusslor, färska
500 g räkor, handskalade
20 g dill, plockad
Tillagning
Pumpa- och morotssoppa
Fräs morot, pumpa, ingefära och lök i Milda Flytande Mjölkfritt Margarin.
Häll på vatten, Knorr Hummerfond och apelsinjuice.
Koka upp, sänk värmen och låt grönsakerna sjuda färdiga. Krydda med chili och salt efter behag.
Mixa soppan.
Vid servering
Ånga musslorna och toppa soppan med dem, räkorna och dillen.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.