Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Vegetariska bullar ”No meatballs”

Recept skrivet av
Daniel Müllern
Lakto-ovo-vegetariska bullar på morot, champinjoner, rotselleri och prästost ger en fin nordisk smak för dina gäster.

Ingredienser

Receptet ger: 10 portioner

  • 100 g skalad morot
  • 250 g champinjoner
  • 175 g skalad rotselleri
  • 100 g gul lök
  • 2 msk matolja
  • 200 g kokta belugalinser
  • 50 g SLOTTS Tomatpuré
  • 80 g havgregryn
  • 100 g riven ost, ex prästost
  • 10 g Knorr Kryddpasta Timjan
  • 10 g Knorr Svampfond koncentrerad
  • 1 st ägg

Till glasering
  • 50 g SLOTTS Ketchup
  • 40 g ättika

Tillagning

  1. Riv morot, selleri och champinjon grovt. Finhacka lök.
  2. Stek allt på medelvärme i matoljan tills all vätska försvunnit. Låt svalna.
  3. Mixa alla ingredienser till en smet i en stor mixer. Forma till lika stora bullar och baka av i ugn på 190 Cº till de är 95 Cº i mitten (ca 20 minuter).

Glasering

  1. Koka ihop ketchup och ättika och pensla bullarna.

Från receptet

simpleimage
655118 - SLOTTS - Polen - Torrt
0,00 kr {{jmfprisString}} / KG {{jmfPrisDeladString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
simpleimage
593913 - KNORR - Sverige - Torrt
0,00 kr {{jmfprisString}} / L {{jmfPrisDeladString}} / L
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
simpleimage
457945 - KNORR - Sverige - Torrt
0,00 kr {{jmfprisString}} / KG {{jmfPrisDeladString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
simpleimage
513812 - SLOTTS - Italien - Torrt
0,00 kr {{jmfprisString}} / KG {{jmfPrisDeladString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
simpleimage
514661 - WINBORGS - Sverige - Torrt
0,00 kr {{jmfprisString}} / L {{jmfPrisDeladString}} / L
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}

Fler recept

Recept

Dopp i grytan - kryddig kycklingbuljong med frikadeller

Omtyckt julrätt. Här med asiatiska smaker och kycklingbuljong istället för fläsk, serveras med grillat bröd.
Recept

Pumpa- och morotssoppa med räkor och musslor

Det grönländska köket har väckt intresse på senare år tack vare en starkt lokal prägel, ovanliga rätter som val och råvaror från ishavet. Att skaldjuren från Grönland hör till världens bästa beror på den extremt långsamma tillväxten i det iskalla vattnet, vilket gör att köttet i räkorna blir fastare och smaken mer koncentrerad.
Recept

Ratatouille med getost

Gott tillbehör till lamm, kyckling eller fläsk.

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader