Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Lakto-ovo-vegetariska bullar på morot, champinjoner, rotselleri och prästost ger en fin nordisk smak för dina gäster.
Ingredienser
Receptet ger: 10 portioner
100 g skalad morot
250 g champinjoner
175 g skalad rotselleri
100 g gul lök
2 msk matolja
200 g kokta belugalinser
50 g SLOTTS Tomatpuré
80 g havgregryn
100 g riven ost, ex prästost
10 g Knorr Kryddpasta Timjan
10 g Knorr Svampfond koncentrerad
1 st ägg
Till glasering
50 g SLOTTS Ketchup
40 g ättika
Tillagning
Riv morot, selleri och champinjon grovt. Finhacka lök.
Stek allt på medelvärme i matoljan tills all vätska försvunnit. Låt svalna.
Mixa alla ingredienser till en smet i en stor mixer. Forma till lika stora bullar och baka av i ugn på 190 Cº till de är 95 Cº i mitten (ca 20 minuter).
Det grönländska köket har väckt intresse på senare år tack vare en starkt lokal prägel, ovanliga rätter som val och råvaror från ishavet. Att skaldjuren från Grönland hör till världens bästa beror på den extremt långsamma tillväxten i det iskalla vattnet, vilket gör att köttet i räkorna blir fastare och smaken mer koncentrerad.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.