Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Körsbärspaj smaksatt med tjärsirap och salt vaniljsås

Recept skrivet av
Violife Professional
Körsbär är Adam Thulins favoritbär, han anser att körsbär orättvist hamnat lite i skym undan. Detta smulpajrecept innehåller körsbär smaksatt med tjärsirap. En riktigt bra kombination med syrliga körsbär och en underton av rökighet. Pajen serveras med en vaniljsås baserad på Flora Plant 31% som smakas av med lite salt för att bryta sötman i vaniljsåsen.

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner
 
Förberedelsetid: 30 min
Färdig på: 60 min
 
Körsbär
  • 1 kg urkärnade körsbär 
  • 60 g strösocker
  • Majsstärkelse
Smuldeg
  • 300 g Flora Plant B+tter
  • 225 g rörsocker
  • 150 g vetemjöl
  • 1 g salt
  • 265 g havregryn
Vaniljsås
  • 1250 g Flora Plant Visp 31%
  • 2 1/2 vaniljstång
  • 213 g strösocker
  • Salt 
Tillbehör
  • Tjärsirap
  • Frystorkat körsbärspulver eller annat rött bär

Tillagning

Körsbär

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg körsbären i en bunke och häll på socker och blanda runt, låt dra i 20 minuter.
  3. Rör om och smaka av, tillsätt eventuellt mer socker och eventuellt lite majsstärkelse om körsbären är vattniga.
  4. Lägg bären i en ugnsform.

Smuldeg

  1. Skär Flora Plant B+tter i kuber och lägg i en matberedare tillsammans med råsocker, mjöl och salt. Pulsera tills en smuldeg.
  2. Blanda ner havregrynen försiktigt i smuldegen. Fördela över körsbären. Baka pajen i mitten av ugnen ca 25 minuter tills gyllene.
  3. Låt svalna innan servering.

Vaniljsås

  1. Häll Flora Plant 31% i en kastrull. Halvera vaniljstängerna och skrapa ur fröna, lägg i kastrullen tillsammans med socker.
  2. Låt koka upp under omrörning och sjud ett par minuter. Ta bort från värmen och låt dra ca 7 minuter. Plocka bort vaniljstången och smaka av med salt. Låt svalna i kyl.
  3. Styr konsistensen på den klara vaniljsåsen genom att vispa upp såsen till önskad konsistens. 
 
Vid servering ringla tjärsirap över pajen och servera med vaniljsås. Pudra frystorkat bärpulver över.
 

Från receptet | Fler recept

Flora Plant B+tter 500g
123850, Flora, Tyskland
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Annons
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Fri från Laktos
  • Fri från Gluten
  • Fri från Soja
  • Fri från Mjölk
  • Vegan
  • V-label vegan
  • Vegan
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Flora Professional Plant Visp 31% 1L
405167, Flora Professional, Tyskland
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Annons
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Fri från Laktos
  • Fri från Gluten
  • Fri från Mjölk
  • Fri från Mjölkprotein
  • Vegan
  • V-label vegan
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Recept

Bakad potatis med kantareller, grillad majs, miso- och dragonkräm

Inspireras av Adam Thulins recept på bakpotatis, ett recept på en klassisk bakpotatis med en favoritkombination inspirerat av en norsk stjärnkock som blandade kantareller, majs och dragon. Adam har även valt att addera en superenkel men väldigt god misokräm.
Recept

Nordisk pestopasta

Prova Adam Thulins tolkning på Pasta Pesto. En rätt som ligger honom varmt om hjärtat då han åt rätten mycket som barn. Dock mest på burk. Adam har gjort en egen tolkning på pesto tillsammans med Violife Professional - en nordisk pesto med råvaror som representerar Norden. En rätt som väcker nyfikenhet och intresse.
Recept

Grillad primörsallad med krämig dressing och Violife Greek White

Adam Thulin har valt ut några av hans favoritprimörer tillsammans med Violife Professional. I detta recept är det hjärtsallad för volym, färskpotatisen för matighet, vitsparis och rädisor för textur. De grillade primörerna serveras med en syrlig dressing gjord på Violife Creamy, rågbrödssmul som steks i Flora Plant B+tter, samt smulad Violife Greek White. Primörerna är utbytbara om man önskar det.
Recept

Växtbaserad tortellini

Här är en härlig sommarrätt att lägga till på menyn för både lunch och middag. Fyllningen kan anpassas helt efter önskad smak och baseras på säsongens råvaror.
Recept

3 x Creamy pinchos

Pinchos är det perfekta snacket för bardisken, konferenspausen eller som en liten smörgås på caféet. Med smakrika spreadar är det enkelt att skapa fantasifulla pinchos med färska råvaror från säsongen. Prova även att servera dem med pommes eller i en bakad potatis.
Recept

Vit sparris med krämig velouté, avokado och potatis

En elegant rätt där den rostade sparrisen tillagas på olika sätt för att skapa textur och visuell njutning på tallriken. Istället för smör och grädde används Flora Plant B+tter och Flora Plant Visp 31%, vilket gör att du kan servera alla dina gäster med hänsyn till allergener och specialkost.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.