Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Körsbär är Adam Thulins favoritbär, han anser att körsbär orättvist hamnat lite i skym undan. Detta smulpajrecept innehåller körsbär smaksatt med tjärsirap. En riktigt bra kombination med syrliga körsbär och en underton av rökighet. Pajen serveras med en vaniljsås baserad på Flora Plant 31% som smakas av med lite salt för att bryta sötman i vaniljsåsen.
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner
Förberedelsetid: 30 min
Färdig på: 60 min
Körsbär
1 kg urkärnade körsbär
60 g strösocker
Majsstärkelse
Smuldeg
300 g Flora Plant B+tter
225 g rörsocker
150 g vetemjöl
1 g salt
265 g havregryn
Vaniljsås
1250 g Flora Plant Visp 31%
2 1/2 vaniljstång
213 g strösocker
Salt
Tillbehör
Tjärsirap
Frystorkat körsbärspulver eller annat rött bär
Tillagning
Körsbär
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg körsbären i en bunke och häll på socker och blanda runt, låt dra i 20 minuter.
Rör om och smaka av, tillsätt eventuellt mer socker och eventuellt lite majsstärkelse om körsbären är vattniga.
Lägg bären i en ugnsform.
Smuldeg
Skär Flora Plant B+tter i kuber och lägg i en matberedare tillsammans med råsocker, mjöl och salt. Pulsera tills en smuldeg.
Blanda ner havregrynen försiktigt i smuldegen. Fördela över körsbären. Baka pajen i mitten av ugnen ca 25 minuter tills gyllene.
Låt svalna innan servering.
Vaniljsås
Häll Flora Plant 31% i en kastrull. Halvera vaniljstängerna och skrapa ur fröna, lägg i kastrullen tillsammans med socker.
Låt koka upp under omrörning och sjud ett par minuter. Ta bort från värmen och låt dra ca 7 minuter. Plocka bort vaniljstången och smaka av med salt. Låt svalna i kyl.
Styr konsistensen på den klara vaniljsåsen genom att vispa upp såsen till önskad konsistens.
Vid servering ringla tjärsirap över pajen och servera med vaniljsås. Pudra frystorkat bärpulver över.
Bakad potatis med kantareller, grillad majs, miso- och dragonkräm
Inspireras av Adam Thulins recept på bakpotatis, ett recept på en klassisk bakpotatis med en favoritkombination inspirerat av en norsk stjärnkock som blandade kantareller, majs och dragon. Adam har även valt att addera en superenkel men väldigt god misokräm.
Prova Adam Thulins tolkning på Pasta Pesto. En rätt som ligger honom varmt om hjärtat då han åt rätten mycket som barn. Dock mest på burk. Adam har gjort en egen tolkning på pesto tillsammans med Violife Professional - en nordisk pesto med råvaror som representerar Norden. En rätt som väcker nyfikenhet och intresse.
Grillad primörsallad med krämig dressing och Violife Greek White
Adam Thulin har valt ut några av hans favoritprimörer tillsammans med Violife Professional. I detta recept är det hjärtsallad för volym, färskpotatisen för matighet, vitsparis och rädisor för textur. De grillade primörerna serveras med en syrlig dressing gjord på Violife Creamy, rågbrödssmul som steks i Flora Plant B+tter, samt smulad Violife Greek White. Primörerna är utbytbara om man önskar det.
Här är en härlig sommarrätt att lägga till på menyn för både lunch och middag. Fyllningen kan anpassas helt efter önskad smak och baseras på säsongens råvaror.
Pinchos är det perfekta snacket för bardisken, konferenspausen eller som en liten smörgås på caféet. Med smakrika spreadar är det enkelt att skapa fantasifulla pinchos med färska råvaror från säsongen. Prova även att servera dem med pommes eller i en bakad potatis.
Vit sparris med krämig velouté, avokado och potatis
En elegant rätt där den rostade sparrisen tillagas på olika sätt för att skapa textur och visuell njutning på tallriken. Istället för smör och grädde används Flora Plant B+tter och Flora Plant Visp 31%, vilket gör att du kan servera alla dina gäster med hänsyn till allergener och specialkost.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.