Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Prova Adam Thulins tolkning på Pasta Pesto. En rätt som ligger honom varmt om hjärtat då han åt rätten mycket som barn. Dock mest på burk. Adam har gjort en egen tolkning på pesto tillsammans med Violife Professional - en nordisk pesto med råvaror som representerar Norden. En rätt som väcker nyfikenhet och intresse.
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner
Förberedelsetid: 30 min
Färdig på: 60 min
Pastadeg
400 g vetemjöl
400 g durumvete
500 g kallt vatten
12 g salt
Pesto
125 g rumstempererad Flora Plant B+tter
50 g gräslök
50 g körvel
25 g dill
50 g spenat
200 g finriven Violife Prosociano
12 g ättika 12 %
180 g rostade pumpakärnor (rosta i Flora Plant B+tter)
15 g riven vitlök
Tillbehör
100 g Violife Prosociano
125 g rostade och saltade pumpakärnor
100 g hyvlad Violife Prosociano
körvel
dill
Tillagning
Pastadeg
Tillsätt allt i en matberedare och kör tills degen gått ihop. Tillsätt mer vetemjöl om degen är för kletig. Ta ut ur matberedaren och knåda ihop, låt vila minst 20 min gärna över natten.
Kör degen genom en pastamaskin. Börja på tjockaste och jobba neråt till tunnaste. Skär i remsor, ca 2 cm breda (tillsätt lite mjöl så de inte klibbar ihop).
Pesto
Tillsätt allt i en mixer och mixa till en slät kräm. Smaka av med salt och eventuellt mer ättika.
Servering
Koka pastan i välsaltat vatten ca 2 minuter. Blanda samman med önskad mängd pesto och smaka av med salt.
Toppa med hyvlad Violife Prosociano, plockad dill, körvel och rostade pumpakärnor.
Bakad potatis med kantareller, grillad majs, miso- och dragonkräm
Inspireras av Adam Thulins recept på bakpotatis, ett recept på en klassisk bakpotatis med en favoritkombination inspirerat av en norsk stjärnkock som blandade kantareller, majs och dragon. Adam har även valt att addera en superenkel men väldigt god misokräm.
Grillad primörsallad med krämig dressing och Violife Greek White
Adam Thulin har valt ut några av hans favoritprimörer tillsammans med Violife Professional. I detta recept är det hjärtsallad för volym, färskpotatisen för matighet, vitsparis och rädisor för textur. De grillade primörerna serveras med en syrlig dressing gjord på Violife Creamy, rågbrödssmul som steks i Flora Plant B+tter, samt smulad Violife Greek White. Primörerna är utbytbara om man önskar det.
Körsbärspaj smaksatt med tjärsirap och salt vaniljsås
Körsbär är Adam Thulins favoritbär, han anser att körsbär orättvist hamnat lite i skym undan. Detta smulpajrecept innehåller körsbär smaksatt med tjärsirap. En riktigt bra kombination med syrliga körsbär och en underton av rökighet. Pajen serveras med en vaniljsås baserad på Flora Plant 31% som smakas av med lite salt för att bryta sötman i vaniljsåsen.
Vit sparris med krämig velouté, avokado och potatis
En elegant rätt där den rostade sparrisen tillagas på olika sätt för att skapa textur och visuell njutning på tallriken. Istället för smör och grädde används Flora Plant B+tter och Flora Plant Visp 31%, vilket gör att du kan servera alla dina gäster med hänsyn till allergener och specialkost.
Pinchos är det perfekta snacket för bardisken, konferenspausen eller som en liten smörgås på caféet. Med smakrika spreadar är det enkelt att skapa fantasifulla pinchos med färska råvaror från säsongen. Prova även att servera dem med pommes eller i en bakad potatis.
Här är en härlig sommarrätt att lägga till på menyn för både lunch och middag. Fyllningen kan anpassas helt efter önskad smak och baseras på säsongens råvaror.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.