Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Nordisk pestopasta

Recept skrivet av
Violife Professional
Prova Adam Thulins tolkning på Pasta Pesto. En rätt som ligger honom varmt om hjärtat då han åt rätten mycket som barn. Dock mest på burk. Adam har gjort en egen tolkning på pesto tillsammans med Violife Professional - en nordisk pesto med råvaror som representerar Norden. En rätt som väcker nyfikenhet och intresse.

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner
 
Förberedelsetid: 30 min
Färdig på: 60 min
 
Pastadeg
  • 400 g vetemjöl
  • 400 g durumvete
  • 500 g kallt vatten
  • 12 g salt
Pesto
  • 125 g rumstempererad Flora Plant B+tter
  • 50 g gräslök
  • 50 g körvel
  • 25 g dill
  • 50 g spenat
  • 200 g finriven Violife Prosociano
  • 12 g ättika 12 % 
  • 180 g rostade pumpakärnor (rosta i Flora Plant B+tter)
  • 15 g riven vitlök
Tillbehör
  • 100 g Violife Prosociano
  • 125 g rostade och saltade pumpakärnor
  • 100 g hyvlad Violife Prosociano
  • körvel
  • dill

Tillagning

Pastadeg

  1. Tillsätt allt i en matberedare och kör tills degen gått ihop. Tillsätt mer vetemjöl om degen är för kletig. Ta ut ur matberedaren och knåda ihop, låt vila minst 20 min gärna över natten.
  2. Kör degen genom en pastamaskin. Börja på tjockaste och jobba neråt till tunnaste. Skär i remsor, ca 2 cm breda (tillsätt lite mjöl så de inte klibbar ihop).

Pesto

  1. Tillsätt allt i en mixer och mixa till en slät kräm. Smaka av med salt och eventuellt mer ättika.

Servering

  1. Koka pastan i välsaltat vatten ca 2 minuter. Blanda samman med önskad mängd pesto och smaka av med salt. 
  2. Toppa med hyvlad Violife Prosociano, plockad dill, körvel och rostade pumpakärnor.
 

Från receptet

Flora Plant B+tter 500g
123850, Flora, Tyskland
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Annons
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Fri från Laktos
  • Fri från Gluten
  • Fri från Soja
  • Fri från Mjölk
  • Vegan
  • V-label vegan
  • Vegan
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Violife Prosociano 150g
491951, Violife, Grekland
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Annons
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Halal
  • Kosher
  • Vegan
  • Vegan society
  • Vegan
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Fler recept

Recept

Bakad potatis med kantareller, grillad majs, miso- och dragonkräm

Inspireras av Adam Thulins recept på bakpotatis, ett recept på en klassisk bakpotatis med en favoritkombination inspirerat av en norsk stjärnkock som blandade kantareller, majs och dragon. Adam har även valt att addera en superenkel men väldigt god misokräm.
Recept

Grillad primörsallad med krämig dressing och Violife Greek White

Adam Thulin har valt ut några av hans favoritprimörer tillsammans med Violife Professional. I detta recept är det hjärtsallad för volym, färskpotatisen för matighet, vitsparis och rädisor för textur. De grillade primörerna serveras med en syrlig dressing gjord på Violife Creamy, rågbrödssmul som steks i Flora Plant B+tter, samt smulad Violife Greek White. Primörerna är utbytbara om man önskar det.
Recept

Körsbärspaj smaksatt med tjärsirap och salt vaniljsås

Körsbär är Adam Thulins favoritbär, han anser att körsbär orättvist hamnat lite i skym undan. Detta smulpajrecept innehåller körsbär smaksatt med tjärsirap. En riktigt bra kombination med syrliga körsbär och en underton av rökighet. Pajen serveras med en vaniljsås baserad på Flora Plant 31% som smakas av med lite salt för att bryta sötman i vaniljsåsen.
Recept

Vit sparris med krämig velouté, avokado och potatis

En elegant rätt där den rostade sparrisen tillagas på olika sätt för att skapa textur och visuell njutning på tallriken. Istället för smör och grädde används Flora Plant B+tter och Flora Plant Visp 31%, vilket gör att du kan servera alla dina gäster med hänsyn till allergener och specialkost.
Recept

3 x Creamy pinchos

Pinchos är det perfekta snacket för bardisken, konferenspausen eller som en liten smörgås på caféet. Med smakrika spreadar är det enkelt att skapa fantasifulla pinchos med färska råvaror från säsongen. Prova även att servera dem med pommes eller i en bakad potatis.
Recept

Växtbaserad tortellini

Här är en härlig sommarrätt att lägga till på menyn för både lunch och middag. Fyllningen kan anpassas helt efter önskad smak och baseras på säsongens råvaror.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.