Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Lax temaki

Recept skrivet av
Martin & Servera
Sushistrut med lax i en strut av noriblad. Man kan med fördel servera flera olika toppings och låta gästen rulla sina egna temaki. Skall ätas direkt efter rullningen medans noribladen fortfarande är krispiga.

Ingredienser

Portioner: 10

  • Ingredienser:
  • 5 st Noriblad
  • 500 gr Laxfilé
  • 500 gr Gurka
  • 2 tsk Chilirostade sesamfrö
  • 1 dl Majonnäs
  • 2 tsk Japansk soja
  • 1 tsk Wasabi
  • Sushiris – kokt enligt anvisning
 

Tillagning

  1. Skär noribladen på hälften
  2. Skär laxen i längder som är lika långa
  3. Skär gurkan på alla sidor utan att få med kärnorna. Skär sedan ut stavar som är ca 7mm.
  4. Lägg noribladet i din hand och lägg riset i ena sidan. Lämna ena kanten utan ris för att sedan kunna vika ihop en strut.
  5. Lägg laxen och gurkan ovanpå.
  6. Spritsa på soja & wasabimajonnäsen och toppa med chilirostade sesamfrö.
  7. Ta nu den kanten utan ris och för diagonalt över riset och rulla ihop med resterande del av noribladet.

Fler recept

Recept

Fishcake med go chu jang majonnäs och krossad gurka

Fiskkakor som med fördel görs på resterna efter att du putsat fisk. Spara putset över tid i frysen och samla på dig så har du en nästan gratis måltid.
Recept

Koreansk friterad kyckling med jasminris

Frasig friterad kyckling täckt av en koreansk sötsur sås. Beroendeframkallande koreansk mat när den är som bäst!
Recept

Fläskfärswok med wokgrönsaker och äggnudlar

Enkel och lätt vardagsrätt. Go chu garon ger en behaglig hetta och lägger sig lite domnande på läppen.
Recept

Tonfisksashimi med togarashi, grapefrukt- & mangosallad, regnbågsrom och friterat rispapper

Fräsh och god tonfiskrätt med balans i både smak och textur.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.