Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Mandelkaka med brynt smör och apelsin, myltade hjortron och punschgrädde
Recept skrivet av
Michael Andersson
Smakerna av hjortron och mandel ger kakan en ljuvlig kombination av sötma och syrlighet.
Ingredienser
10 stycken
Mandelkaka
200 g florsocker
220 g äggvita (ca 6 ägg)
80 g mandelmjöl
80 g vetemjöl
200 g brynt smör
zest från 2 st apelsiner
Hjortron
300 g hjortron
50 g socker
juice från 2 st apelsiner
Kolasås
150 g råsocker
150 g grädde
150 g honung
1 st vaniljstång
2 st stjärnanis
Punschgrädde
5 dl grädde
5 msk punsch (eller efter smak)
Tillagning
Mandelkaka
Vispa ägg/florsocker till maräng.
Vispa i brynt smör.
Blanda i alla torra ingredienser.
Baka på 180 ° i ca 10 minuter
Hjortron
Blanda alla ingredienser försiktigt och låt stå ca 1 timme.
Kolasås
Koka alla ingredienser i ca 5–10 minuter på låg värme.
Låt svalna och sila sedan bort vaniljstången och anisen.
Punschgrädde
Vispa grädden försiktigt.
När grädden nästan är tjock gå i med punschen och vispa försiktigt till önskad konsistens.
Vid servering
Dela kakan och fyll med kolasås och hjortron. Toppa sedan med ört och florsocker.
Servera med punschgrädde apart.
Fler recept av Ludwig Tjörnemo och Michael Andersson
Vi rekommenderar
Recept
Brässerat sarvlägg med kantareller, lingon och grönkål
Renlägg en modern twist på en klassisk tillagning som ger en djupare och rikare smak.
Vi rekommenderar
Recept
Tartar på Sarvinnanlår med confiterad äggula, bakad gulbeta och ostkräm
En tartar på sarvinnanlår - ger en elegant start på en måltid.