Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Mandelkaka med brynt smör och apelsin, myltade hjortron och punschgrädde

Recept skrivet av
Michael Andersson
Smakerna av hjortron och mandel ger kakan en ljuvlig kombination av sötma och syrlighet.

Ingredienser

10 stycken

Mandelkaka
200 g florsocker
220 g äggvita (ca 6 ägg)
80 g mandelmjöl
80 g vetemjöl
200 g brynt smör
zest från 2 st apelsiner

Hjortron
300 g hjortron
50 g socker
juice från 2 st apelsiner

Kolasås
150 g råsocker
150 g grädde
150 g honung
1 st vaniljstång
2 st stjärnanis

Punschgrädde
5 dl grädde
5 msk punsch (eller efter smak)

Tillagning

Mandelkaka

  1. Vispa ägg/florsocker till maräng.
  2. Vispa i brynt smör.
  3. Blanda i alla torra ingredienser.
  4. Baka på 180 ° i ca 10 minuter


Hjortron

  1. Blanda alla ingredienser försiktigt och låt stå ca 1 timme.


Kolasås

  1. Koka alla ingredienser i ca 5–10 minuter på låg värme.
  2. Låt svalna och sila sedan bort vaniljstången och anisen.

Punschgrädde

  1. Vispa grädden försiktigt.
  2. När grädden nästan är tjock gå i med punschen och vispa försiktigt till önskad konsistens.

Vid servering

  1. Dela kakan och fyll med kolasås och hjortron. Toppa sedan med ört och florsocker.
  2. Servera med punschgrädde apart.

Fler recept av Ludwig Tjörnemo och Michael Andersson

Recept

Brässerat sarvlägg med kantareller, lingon och grönkål

Renlägg en modern twist på en klassisk tillagning som ger en djupare och rikare smak.
Recept

Tartar på Sarvinnanlår med confiterad äggula, bakad gulbeta och ostkräm

En tartar på sarvinnanlår - ger en elegant start på en måltid.
Recept

Stekt och bakad sarvsadel med rostad rotselleri och kålrotskräm

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.