Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Tartar på Sarvinnanlår med confiterad äggula, bakad gulbeta och ostkräm

Recept skrivet av
Ludwig Tjörnemo
En tartar på sarvinnanlår - ger en elegant start på en måltid.

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner

Tartar
1 kg sarvinnanlår
3 msk olja
salt och svartpeppar
5 st gulbetor
flingsalt

Äggula
10 st äggulor
Ca 5 dl olja 
Salt

Ostkräm
200 g ost (lagrad prästost eller din favorit)
4 st ägg
150 g crème fraiche
8 g salt
Espelettepeppar

Crust
200 g panko, rostad
100 g chorizo, rå
3 msk rostade sesamfrön smaksatta med Kimchi
zest från 1 st citron
salt och svartpeppar

Topping
Smörgåskrasse
Buskkrasse

Tillagning

Tartar

  1. Tärna köttet så tunt och fint du kan. Blanda upp med olja, salt och peppar till önskad smak.
  2. Baka gulbetorna hela med lite olja och salt i ungen på 200° i ca 1 timme eller tills de blivit mjuka.
  3. Låt svalna, skala och dela dem i mindre bitar. Toppa med flingsalt och toppa sedan tartaren.


Äggulor

  1. Baka äggulorna med oljan i ugnen på 70° tills äggulan har koagulerat. Toppa med salt innan servering.


Ostkräm

  1. Mixa i thermomixer i 80° ca 2x5 minuter. Låt svalna i kyl.


Crust

  1. Riv eller finhacka chorizon. Stek den ganska hårt i stekpannan tills krispig.
  2. Lägg sedan ner rostad panko, sesamfrön och citronzest i stekpannan och smaka upp med salt och svartpeppar.

Toppa med krasse. 

Fler recept av Ludwig Tjörnemo och Michael Andersson

Recept

Brässerat sarvlägg med kantareller, lingon och grönkål

Renlägg en modern twist på en klassisk tillagning som ger en djupare och rikare smak.
Recept

Stekt och bakad sarvsadel med rostad rotselleri och kålrotskräm

Recept

Mandelkaka med brynt smör och apelsin, myltade hjortron och punschgrädde

Smakerna av hjortron och mandel ger kakan en ljuvlig kombination av sötma och syrlighet.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.