Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Ravioli Dolce är en härlig italiensk läckerhet som förvandlar den traditionella raviolin till en sötsak som förför smaklökarna. Denna söta variant av ravioli är fylld med en krämig blandning av ricottaost, socker och choklad, insvept i ett lager av delikat pastadeg och sedan friterad till gyllenbrun perfektion.
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner
Pastadeg
3 1/2 dl vetemjöl
2 msk socker
2 msk smör, rumstempererat
1 nypa salt
1 ägg
3 msk mjölk, eller lite mer vid behov
Fyllning
2 dl ricottaost
3 msk socker
Zest från 1/2 citron
1/4 tsk kanel
1 äggula (eller bara delvis, se nedan)
3 msk chokladpellets
För att försegla raviolin
1 äggvita
För att tillaga ravioli dolce
Frityrolja
För servering
Florsocker (cirka 2 msk)
Tillagning
Blanda alla ingredienser till pastadegen i en matberedare med blandningskrok. Arbeta samman till en jämn deg; den ska inte vara klibbig. Knåda i några minuter och täck sedan med plastfolie. Låt vila i sval rumstemperatur i cirka 30-45 minuter.
Medan degen vilar, låt ricottaosten rinna av i en finmaskig sil över en skål. Mot slutet kan du klämma lite för att hjälpa till att avlägsna överflödig vätska.
Häll den avrunna ricottaosten, socker, citronskal och kanel i en skål och blanda väl. Tillsätt en del av äggulan, eller allt om det behövs, och blanda. Det kommer att bli lite rinnigt med ägg, så du kanske inte vill ha allt eftersom det kan bli för mycket vätska (detta beror mycket på hur torr ricottaosten är), men ägget hjälper till med texturen när det tillagas. Vik in chokladbitarna för att fördela jämnt.
Placera fyllningen i kylskåpet eller helt enkelt ställ åt sidan medan du kavlar ut degen. Börja med hälften av degen och täck resten. Kavla ut den så tunt du kan - den ska vara ungefär lika tjock som ett lasagneblad, om möjligt, eftersom den troligtvis kommer att fjädra tillbaka och bli lite tjockare när du fyller och förseglar den.
Använd en rund bakform, cirka 10 cm i diameter, och skär ut cirklar från degen. Ta bort resterna och lossa cirklarna av deg från arbetsytan.
Placera en tesked fyllning i mitten av varje degcirkel. Låt överskottsvätska rinna av från fyllningen när du skopar upp den, innan du placerar den på degen.
När du har fyllningen på degcirkeln, pensla lätt kanterna på degen med äggvitan och vik sedan ena sidan över den andra för att bilda en halvmåneform. (Om din deg har krympt kan det vara bra att sträcka ut den lite när du viker över.) Använd gaffelspetsarna för att trycka ihop kanterna ordentligt och försegla fyllningen.
Upprepa bildandet av ravioli med resten av degen och fyllningen (du kan lägga ihop degrester och kavla om dem, men se till att de är väl knådade till en boll innan du kavlar om dem).
Fritera i olja som är uppvärmd till 180 grader. Vänd raviolin vid behov under tillagningen tills båda sidorna är gyllenbruna. Ta bort dem ur oljan och låt rinna av.
Pudra med florsocker innan servering, helst medan de fortfarande är varma.
En perfekt sidorätt till den stora italienska måltiden eller som snacks till sommardrinken. I sin enkelhet krispigt friterad och toppad med parmigiano reggiano, mynta, citron och olivolja.
Primi piatti Spaghetti Chitarra med spenat och semitorkad tomat
Servera denna fräscha och smakrika pastarätt i en traditionell italiensk måltid som primi piatti, eller avnjut som huvudrätt tillsammans med fisk & skaldjur. Ordet chitarra kommer från verktyget man använder för att forma pastan med, vilket ger den en unik form och textur som bättre tar upp såser.
Upptäck det autentiska Italien med denna auberginegratäng fylld med tomat, mozzarella och parmesan. Rätten är dessutom ett bra vegetariskt alternativ som ger din meny lite variation.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.