Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Efterfrågan på svenskproducerade livsmedel ökar ständigt, både från våra kunder såväl som deras gäster. För att underlätta för er att hitta produkter med svenskt ursprung, så använder vi ursprungsmärkningen Från Sverige.
Sätt ugnen på 150°. Hetta upp en stekpanna med smör, bryn köttet runt om, salta och peppra.
Skala lök och morötter, skär dem i centimeterstora bitar och bryn dem i stekpannan.
Lägg kött, grönsaker och lagerblad i en ugnsfast form eller stekgryta, häll på 1,5 dl vatten.
Ställ formen på ett galler mitt i ugnen, tillaga köttet tills det blir mjukt och mört, det tar ca 3 timmar.
Täck gärna med folie eller lock under den första timmen. Ös sedan köttet med vätskan från botten av formen var tjugonde minut. Tillsätt eventuellt mer vatten om det blir torrt.
Lägg upp steken på en skärbräda, täck med folie. Häll stekskyn och grönsakerna i en kastrull (ta bort lagerbladen först), låt det koka i ett par minuter.
Tillsätt grädde, ansjovisfilé och tomatpuré och koka tills det tjocknar.
Mixa såsen med en stavmixer, smaka av med salt och peppar.
Vi rekommenderar
Kunskap
Från Sverige är en frivillig märkning för svenska livsmedel
Den frivilliga ursprungsmärkningen "Från Sverige" används för att märka svenskproducerade råvaror, livsmedel och växter.
Efterfrågan på svenskproducerade livsmedel ökar ständigt, både från våra kunder såväl som deras gäster. För att underlätta för er att hitta produkter med svenskt ursprung, så använder vi ursprungsmärkningen Från Sverige.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.