Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Toscarutor

Recept skrivet av
Gamla Orangeriet
Ljuvligt goda rutor. Baka i form och skär ut rutor, enkelt och gott.

Ingredienser

Receptet ger: 1 plåt, 30x40 cm

Pajdeg
  • 600 g bagerivetemjöl
  • 400 g smör, rumsvarmt
  • 200 g råsocker
  • 100 g ägg

Mazarinmassa
  • 500 g mandelmassa
  • 15 g bittermandlar, fint mixade + ½ dl rostade mandlar
  • 250 g rumsvarmt smör
  • 250 g ägg

Toscasmet
  • 125 g smör
  • 250 g råsocker
  • 250 g vispgrädde
  • 250 g honung flytande
  • 750 g rostade nötter, valnötter, hasselnötter, mandlar, cashew

Tillagning

  1. Mixa hastigt ihop pajdegen i robotcoupen, låt den inte gå länge! Plasta in och låt vila i kylen.
  2. Kavla ut ett tunt lager pajdeg och lägg i fyrkantig form med bakplåtspapper. Gör en liten kant, nagga och lägg i frysen en stund.
  3. Riv mandelmassan, rör i blandaren med vinge. Tillsätt lite smör i taget, därefter äggen ett i taget. Mixa bittermandlarna med ca 1 dl rostade mandlar, tillsätt sedan nötterna.
  4. Fyll pajskalet med mazarinmassan och baka av i 185 grader ca 18 min.
  5. Koka alla ingredienser till toscamassan förutom nötterna. Låt koka till 115 grader under omrörning.
  6. Låt svalna och blanda därefter i nötterna i toscasmeten.
  7. Bred ut toscamassan med nötter över mazarinfyllningen och baka av ca 3-5 min i 220 grader. Passa noga!
  8. Kyl ned i kylskåp.
  9. Skär upp i fyrkanter och servera.

Se också

Recept

Gamla Orangeriets fiskgryta med ramslöksaioli

Smakrik fiskgryta med kolja, räkor, musslor och rotfrukter. Servera tillsammans med ramslöksaioli och ett gott bröd.
Recept

Sallad med panko- och pumpafriterade fetaostbollar

Sallad med panko och pumpafriterade fetaostbollar, grönärtcreme med mynta, gotlandslinser, sparris och picklade rabarber.
Inspiration

Gamla Orangeriet: Närproducerat och ekologiskt på menyn

I det vackra Gamla Orangeriet i Bergianska Trädgården driver kockarna Nilla och Sandra restaurang och café. Andelen ekologiska inköp ökar för varje år, men de väljer hellre närproducerat än importerade ekologiska livsmedel.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.