Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Vit sparris med fänkålskräm

Recept skrivet av
Diego Perez

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

10 st vit sparris
100 g krusbär
800 g grädde
250 g ramslök
50 g ramslöksolja
havssalt
200 g mjölk
200 g fänkålskombucha
200 g vassle
50 g körvel
20 g oxalisblommor
100 g fermenterade krusbär
100 g fermenterad fänkål
10 st picklade gröna jordgubbar
Saltad citron

Tillagning

  1. Skala sparrisen och gör en infusion med olja.
  2. Vacca med lite sparrisskalolja, citronzest och lite salt och koka i 40 minuter i 85°.
  3. Blanda grädden, mjölken och kombuchan och förvara svalt. Efter det kan du blanda med mixer.
  4. Mixa, ramslök och rapsolja i termomixen i 6 minuter vid 60°c och sila av. spara oljan.
  5. Dela de fermenterade krusbären och den fermenterade fänkålen och ställ åt sidan.
  6. Gör juice av krusbären och blanda med vassle och salt.
  7. Hacka lite fermenterad citron.
  8. Skiva de inlagda jordgubbarna.
  9. Stek ramslöken i lite olja och salta den.

Blanda krusbär och kärnmjölk och tillsätt lite ramslökolja. Lägg en sked i mitten av tallriken med fänkålskrämen. Lägg den salta citronen och den vita sparrisen ovanpå. Lägg några tärningar av det fermenterade och blommorna runt om på tallriken.

Fler recept från Fotografiska

Recept

Texturer på rabarber med getmjölkcheesecake, fläderhonung och kakao waste crumble

Recept

Gröna ärtor med het, svart vitlöksdashi och rökta blåmusslor

Recept

Rabarber-Shrub

Frisk alkoholfri drink från drinklistan på Fotografiska.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.