Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Albondigas med paprika- och chilisalsa

Recept skrivet av
Orkla och Michael Bäckman från Annerstaskolan i Huddinge
En portugisisk köttbulle gjord på vegetarisk formbar färs och kryddad med spiskummin. Till denna färggranna rätt serveras en smakrik salsa och havreris.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer
 
Albondigas
800 g Anamma® Formbar Vegofärs
200 g Anamma® Vegoskinkfärs
250 g Kokt potatis, kall och mald
100 g Gul lök, hackad
50 g Rapsolja
20 g Persilja, färska, hackad
14 g Spiskummin
12 g Koriander
8 g Vitlök, hackad
7 g Chili, färsk, röd och grön
 
Paprika- och chilisalsa
1 kg Paprika, blandade färger
500 g Gul, lök
25 g Chilipasta
10 g Vitlök, mixad
120 g Tomat
15 g Muscovadosocker, mörkt
1 kg Krossade tomater
300 g Felix® Chilisås
30 g Felix® Tomtapuré
10 g Persilja, färsk
20 g Olivolja
6 g Salt
 
Havreris
50 g Havreris
1,2 l Vatten
3 g Salt
5 g Gurkmeja, malen

Tillagning

Albondigas:

  1. Tina vegofärserna i kylen.
  2. Stek löken gyllene i rapsolja.
  3. Var noga med att alla ingredienser är kylskåpskalla.
  4. Blanda ihop allt, gör ett stekprov och smaka av. 
  5. Forma till ca 60 g stora bullar och lägg på bleck. 
  6. Baka i ugn i 15 minuter på 160°C med 10% ånga.
 
Havreris:

  1. Mät upp havreris, vatten, salt och gurkmeja.
  2. Låt koka upp och sätt på lock.
  3. Sänk värmen och sjud på svag värme i ca 13 minuter.
  4. Ta av från värmen. Är det vatten kvar häller du av det.
  5. Låt stå under lock 2 till 3 minuter.
 
Paprika- och chilisalsa:

  1. Skär paprikan i grova bita, lägg på bleck.
  2. Häll på hälften av vitlöken och olivoljan.
  3. Krydda med salt och muscovadosocker, massera in paprikan med detta.                                 
  4. Grilla i ugn ca 6-8 min på 250°C.
  5. Grovhacka löken och bryn i resterande olja. Tillsätt resten av vitlöken, tomatpure samt chilipasta. Låt det brynas en stund.
  6. Skär tomaterna i klyftor.
  7. Tillsätt krossade tomater, de klyftade tomaterna och chilisåsen. Låt koka i 10 minuter.
  8. Häll sedan i den rostade paprikan och låt koka ett par minuter till.
  9. Fördela såsen över köttbullarna, garnera med färsk hackad koriander och servera.         
 
                                
Kockens tips: Potatisen i färsen kan bytas ut mot andra kokta eller mjukbakade grönsaker. Även kallt potatismos passar utmärkt.

Se filmen om receptet

Video

I sortiment

Chilisås 5kg
186718, FELIX, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Formbar vegofärs 3kg
252748, Anamma, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Annons
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Nyckelhålet
  • Glutenfri
  • Fri från ägg
  • Fri från mjölkprotein
  • Vegan
Vegoskinkfärs glutenfri 3kg
406330, Anamma, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Glutenfri
  • Fri från ägg
  • Fri från mjölkprotein
  • Vegan

Fler recept från Climate Week

Recept

Mung Poppers med lime och honungsdipp

Krämiga mungbönebollar kryddade med spiskummin och kokos. Kompletteras med en sötsyrlig, svalkande dipp och en ljummen bulgursallad.
Recept

Crispy Chili Street Noodles

Grönsaksfylld streetfood med nudlar och krispiga grönsaksbiffar, serverad med sweet chilisås.
Recept

New York Vegochorizo med palsternacksmos och surkål

Smakrik vegetarisk korv med syrad kål och söt mos. Enkel tillagning med svenska råvaror.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.