Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
En portugisisk köttbulle gjord på vegetarisk formbar färs och kryddad med spiskummin. Till denna färggranna rätt serveras en smakrik salsa och havreris.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Albondigas
800 g Anamma® Formbar Vegofärs
200 g Anamma® Vegoskinkfärs
250 g Kokt potatis, kall och mald
100 g Gul lök, hackad
50 g Rapsolja
20 g Persilja, färska, hackad
14 g Spiskummin
12 g Koriander
8 g Vitlök, hackad
7 g Chili, färsk, röd och grön
Paprika- och chilisalsa
1 kg Paprika, blandade färger
500 g Gul, lök
25 g Chilipasta
10 g Vitlök, mixad
120 g Tomat
15 g Muscovadosocker, mörkt
1 kg Krossade tomater
300 g Felix® Chilisås
30 g Felix® Tomtapuré
10 g Persilja, färsk
20 g Olivolja
6 g Salt
Havreris
50 g Havreris
1,2 l Vatten
3 g Salt
5 g Gurkmeja, malen
Tillagning
Albondigas:
Tina vegofärserna i kylen.
Stek löken gyllene i rapsolja.
Var noga med att alla ingredienser är kylskåpskalla.
Blanda ihop allt, gör ett stekprov och smaka av.
Forma till ca 60 g stora bullar och lägg på bleck.
Baka i ugn i 15 minuter på 160°C med 10% ånga.
Havreris:
Mät upp havreris, vatten, salt och gurkmeja.
Låt koka upp och sätt på lock.
Sänk värmen och sjud på svag värme i ca 13 minuter.
Ta av från värmen. Är det vatten kvar häller du av det.
Låt stå under lock 2 till 3 minuter.
Paprika- och chilisalsa:
Skär paprikan i grova bita, lägg på bleck.
Häll på hälften av vitlöken och olivoljan.
Krydda med salt och muscovadosocker, massera in paprikan med detta.
Grilla i ugn ca 6-8 min på 250°C.
Grovhacka löken och bryn i resterande olja. Tillsätt resten av vitlöken, tomatpure samt chilipasta. Låt det brynas en stund.
Skär tomaterna i klyftor.
Tillsätt krossade tomater, de klyftade tomaterna och chilisåsen. Låt koka i 10 minuter.
Häll sedan i den rostade paprikan och låt koka ett par minuter till.
Fördela såsen över köttbullarna, garnera med färsk hackad koriander och servera.
Kockens tips: Potatisen i färsen kan bytas ut mot andra kokta eller mjukbakade grönsaker. Även kallt potatismos passar utmärkt.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.