Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Grönsaksfylld streetfood med nudlar och krispiga grönsaksbiffar, serverad med sweet chilisås.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
1 kg Äggnudlar
100 g Morot, grovriven
100 g Vitkål, strimlad
100 g Gul lök, hackad fryst
150 g Broccoli, fryst
10 g Vitlök, färsk
30 g Grönsaksbuljong, lågsalt
40 g Japansk soja
Sweet Chili sås
40 g Chili röd, färsk
15 g Vitlök, pressad
90 g Råsocker
50 g Vitvinsvinäger
75 g Vatten
10 g Salt
8 g Majsstärkelse
Grönsaksbiff Crispy Chili
1,3 kg Lecora® Grönsaksbiff Crispy Chili
3 g Salt
Tillagning
Lägg nudlarna i kallt vatten ca 1 timme.
Fräs vitlök, lök och grönsakerna i matolja.
Lägg i nudlarna och smaksätt med sweet chilisås, japansk soja, grönsaksbuljong och peppar.
Sweet chilisås
(Önskar man en mildare sås, ta bort kärnor och det vita fruktköttet från chilin.)
Dela chilifrukterna till mindre bitar och mixa med vitlök, vitvinsvinäger, råsocker, salt och vatten.
Blanda i majsstärkelsen och låt såsen koka under omrörning i cirka 4 minuter.
Låt såsen svalna och förvara i kylskåp, där den håller sig fint i flera månader.
Crispy Chili Grönsaksbiff
Från fryst i förvärmd kombiugn 180°C, torr värme, stängt spjäll, 20 minuter, tills innertemperaturen är 72°C.
Halv påse (2 kg, ca 40 biffar) taktegel, per bleck.
I sortiment
431676, LECORA, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Fler recept från Climate Week
Vi rekommenderar
Recept
Albondigas med paprika- och chilisalsa
En portugisisk köttbulle gjord på vegetarisk formbar färs och kryddad med spiskummin. Till denna färggranna rätt serveras en smakrik salsa och havreris.
Vi rekommenderar
Recept
Mung Poppers med lime och honungsdipp
Krämiga mungbönebollar kryddade med spiskummin och kokos. Kompletteras med en sötsyrlig, svalkande dipp och en ljummen bulgursallad.
Vi rekommenderar
Recept
New York Vegochorizo med palsternacksmos och surkål
Smakrik vegetarisk korv med syrad kål och söt mos. Enkel tillagning med svenska råvaror.