Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Crispy Chili Street Noodles

Recept skrivet av
Orkla och Maria Sundberg från Skönsmons skola i Sundsvall
Grönsaksfylld streetfood med nudlar och krispiga grönsaksbiffar, serverad med sweet chilisås.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

1 kg Äggnudlar
100 g Morot, grovriven
100 g Vitkål, strimlad
100 g Gul lök, hackad fryst
150 g Broccoli, fryst
10 g Vitlök, färsk
30 g Grönsaksbuljong, lågsalt
40 g Japansk soja
 
Sweet Chili sås
40 g Chili röd, färsk
15 g Vitlök, pressad
90 g Råsocker
50 g Vitvinsvinäger
75 g Vatten
10 g Salt
8 g Majsstärkelse
 
Grönsaksbiff Crispy Chili
1,3 kg Lecora® Grönsaksbiff Crispy Chili
3 g Salt

Tillagning

  1. Lägg nudlarna i kallt vatten ca 1 timme.
  2. Fräs vitlök, lök och grönsakerna i matolja.
  3. Lägg i nudlarna och smaksätt med sweet chilisås, japansk soja, grönsaksbuljong och peppar.
 
Sweet chilisås

(Önskar man en mildare sås, ta bort kärnor och det vita fruktköttet från chilin.) 

  1. Dela chilifrukterna till mindre bitar och mixa med vitlök, vitvinsvinäger, råsocker, salt och vatten. 
  2. Blanda i majsstärkelsen och låt såsen koka under omrörning i cirka 4 minuter. 
  3. Låt såsen svalna och förvara i kylskåp, där den håller sig fint i flera månader.
 
Crispy Chili Grönsaksbiff

Från fryst i förvärmd kombiugn 180°C, torr värme, stängt spjäll, 20 minuter, tills innertemperaturen är 72°C. 
Halv påse (2 kg, ca 40 biffar) taktegel, per bleck.

Se filmen om receptet

Video

I sortiment

Grönsaksbiff crispy chili 80x50g
431676, LECORA, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Vegan
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Fler recept från Climate Week

Recept

Albondigas med paprika- och chilisalsa

En portugisisk köttbulle gjord på vegetarisk formbar färs och kryddad med spiskummin. Till denna färggranna rätt serveras en smakrik salsa och havreris.
Recept

Mung Poppers med lime och honungsdipp

Krämiga mungbönebollar kryddade med spiskummin och kokos. Kompletteras med en sötsyrlig, svalkande dipp och en ljummen bulgursallad.
Recept

New York Vegochorizo med palsternacksmos och surkål

Smakrik vegetarisk korv med syrad kål och söt mos. Enkel tillagning med svenska råvaror.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.