Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Smakrik vegetarisk korv med syrad kål och söt mos. Enkel tillagning med svenska råvaror.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
750 g Anamma® Vegochorizo
Palsternacksmos
1 kg Palsternacka
1 kg Potatis
100 g Smör eller margarin
5 dl Mjölk 3%
4 g Salt
1 g Vitpeppar
Surkål
500 g Vitkål, strimlad
40 g Gul lök
1 dl Vinäger
30 g Råsocker
5 g Grönsaksbuljong, lågsalt, granulat
4 g Salt
Tillagning
Vegochorizo
Värm alltid från fryst till en centrumtemperatur på +70°C. Förvärm ugnen. Kombiugn: 150°C, ingen ånga i 14-16 minuter.
Palsternacksmos
Skala rotfrukterna och skär i mindre bitar.
Koka tills helt mjuka, ca 20 min.
Mosa rotfrukterna. Låt ånga av.
Tillsätt matfett och mjölk, vispa till ett slät mos och smaka av med salt och peppar.
Surkål
Strimla och fräs vitkålen i en kastrull till den har fått färg.
Tillsätt vinäger, råsocker, salt och grönsaksbuljong.
Låt den sjuda tills vitkålen har mjuknat nästan helt.
Servera rätten tillsammans med ketchup, hemgjord eller Felix Tomatketchup Osötad
Tips! Surkålen blir bara bättre och godare desto längre den får vila i kyl. Testa gärna att göra en stor mängd och servera en månad senare.
I sortiment
306167, Anamma, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Hållbara Val
323752, FELIX, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Fler recept från Climate Week
Vi rekommenderar
Recept
Albondigas med paprika- och chilisalsa
En portugisisk köttbulle gjord på vegetarisk formbar färs och kryddad med spiskummin. Till denna färggranna rätt serveras en smakrik salsa och havreris.
Vi rekommenderar
Recept
Mung Poppers med lime och honungsdipp
Krämiga mungbönebollar kryddade med spiskummin och kokos. Kompletteras med en sötsyrlig, svalkande dipp och en ljummen bulgursallad.
Vi rekommenderar
Recept
Crispy Chili Street Noodles
Grönsaksfylld streetfood med nudlar och krispiga grönsaksbiffar, serverad med sweet chilisås.