Produktlarm: Kalkon, rökt tärnad, art nr 181636, Martin & Servera, med bäst före datum 13-12-2023, batch nr 672211, återkallas efter att listeria påvisats i samband med kontroll och provtagning enligt ordinarie rutiner. Läs mer här.Läs merLäs mindre
Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Melvin Glimstål från Svenska Juniorkocklandslaget har skapat en förrätt smaksatt av kaffe, som passar till en kaffedrink. ”Rätten passar när gästen kommer tidigt till restaurangen och vill äta något litet till en drink, då de sätter sig till bords. Jordärtskockan – som är söt och snäll i smakerna – kan vara ett bra condiment till det, och passar med ett mörkrostat kaffe från Arvid Nordquist, när det kommer till syra och beska.”
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner
Ostkräm
200 g Västerbottensost®
400 g hela ägg
1 dl grädde
2 g malet Arvid Nordquist Dark Mountain eller Arvid Nordquist Green forest
Lammrostbiff med kaffesås, smörbakad rödbeta, picklad endiv och Gruyèreostkräm
Tia Strandberg från Svenska Juniorkocklandslaget har skapat en härligt syrlig rätt, smaksatt med kaffe. ”Jag gillar att använda mycket syra i maten – liksom de picklade endiverna och syltlöken. Eller som de råa rabarberna som bidrar till en naturlig syra, även sherryvinägern i rödvinssky, som också tar plats på den här tallriken. Det höjer smakerna och tillför en härlig syrlighet.”
Kasper Kleihs, från Svenska Kocklandslaget, take på honungskaka. ”En brownie med en pannacotta på kaffe och italiensk maräng spritsad på toppen. Täckt med en liten chokladring och dekorerad med syrénblommor som var i säsong när jag tog fram receptet. Kaffe med lite blomtoner fungerar väldigt bra ihop.”
Tartelett med kaffesump, karamelliserat äpple och kaffecrème fraicheffla
Matilda Ewaldh från Svenska Kocklandslaget har skapat ett snack smaksatt av kaffe. ”Det här vegetariska receptet är ett smaskigt litet snack som har sötman från äpple och syran från crème fraiche och sherryvinäger, vilket blir en fin avvägning med kaffets beska. Att använda kaffesump är att tänka hållbarhet, vilket jag tycker är viktigt att ha med sig.”
Kocklandslaget och Arvid Nordquist inspirerar till mer kaffe på tallriken. Kaffe är en viktig ingrediens på de flesta restauranger och caféer. Men det handlar om så mycket mer än bara en slät kopp.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.