Produktlarm: GENNARO AURICCHIO SPA, COLOMBO, återkallar artikeln Gorgonzola Piccante 1,5,kg (artikelnummer 108976). Återkallas på grund av mikrobiologisk risk. Detta är en försiktighetsåtgärd då listeria påträffats av leverantören.
Produktlarm: Kronägg AB, Kronägg Frigående, återkallar 5 st artiklar Ägg från frigående höns (artikelnummer 104875, 428235, 435602, 448613, 101002). Återkallas av producent på grund av upptäckt salmonella i stallmiljön. Inga ägg har bekräftats med smitta.Läs merLäs mindre
Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Hel fisk till två personer, ett spännande och tidseffektivt sätt att servera.
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner
Ansjovissmör
350 g smör (rumstempererat)
4 st vitlöksklyftor
2 st citroner, zest
150 g ansjovis
Grönsaker att rosta
10 st morot
10 st bananschalottenlök
15 st Amandinepotatis
5 st fänkål
Helbakad röding
1 st röding à 500 g för 2 personer
2 st citroner (skivade)
1 knippe dill
Tillagning
Ansjovissmör
Mixa alla ingredienser. Salta och peppra efter smak.
Grönsaker
Dela alla grönsaker på längden, rosta på 175° i olivolja och smaksätt med salt och nymald peppar.
Helbakad röding
Salta fisken utvändigt och invändigt.
Fyll den urtagna delen på rödingen med 1-2 matskedar av ansjovissmöret, 2-3 skivor citron och en liten bunt dill. Slå in fisken i smörpapper, alternativt aluminiumfolie.
Baka fisken på 190° till 50° innertemperatur.
Ta ut och servera med de rostade grönsakerna och resterande ansjovissmör.
Fler recept av Mattias Bosta
Vi rekommenderar
Recept
Helbakad blomkål
Helbakad blomkål med sallad på Gotlandslinser och vinterblad.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.