Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Krämig basilikakyckling
Recept skrivet av
Lönneberga
En snabb och supergod lunchrätt som passar de flesta och som lätt går att skala upp om gästerna blir fler än förväntat.
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner
1,2 kg Lönneberga Kycklinglårfilé utan skinn
1,5 kg potatisar, små
500 g vitkål
Olja och salt
Tomat- och basilikacrème:
175 g Ridderheims soltorkade tomater
5 dl crème fraiche
2,5 msk basilika, finstrimlad
Salt och svartpeppar
Till servering:
Tillagning
Strimla soltorkade tomater och blanda med basilika och crème fraiche. Smaka av med salt och svartpeppar.
Värm ugnen till 200 grader. Dela potatisarna på hälften och lägg i en ugnsfast form, blanda med salt och olja. Ugnsbaka i cirka 30 minuter.
Skär under tiden vitkålen i tre centimetersbitar. Blanda kålen med potatisen och ugnsbaka vidare i cirka 10 minuter till potatisen är genommjuk.
Stek eller grilla kycklinglårfiléerna enligt anvisningen på förpackningen, krydda med salt.
Servera kycklingen med tomat- och basilikacrème, ugnsbakad potatis och vitkål samt en fräsch grönsallad.
Artiklar från receptet | Fler recept
413512, Lönneberga, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
289595, Ridderheims, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Vi rekommenderar
Recept
Kyckling- och nudelwok med cashewnötter
Klassikern kycklingwok är en populär och enkel rätt att servera till lunch. Här smaksatt med lime och sweet chili.
Vi rekommenderar
Recept
Kycklingragu med rosmarin och pappardelle
Vad sägs om att servera italiensk pasta med saftig och smakrik kycklinglårfilé? Mat som man blir glad av och som passar både till lunch och à la carte.
Vi rekommenderar
Recept
Sesamkyckling med ingefära och ugnsrostade grönsaker
Glacera kycklingbrösten för en härlig smakupplevelse och servera med rotsaker piffade med ingefära, lime och ostronsås.