Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Kycklingragu med rosmarin och pappardelle

Recept skrivet av
Lönneberga
Vad sägs om att servera italiensk pasta med saftig och smakrik kycklinglårfilé? Mat som man blir glad av och som passar både till lunch och à la carte.

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner

  • Lönneberga Kycklinglårfilé, 1,2 kg
  • 1,5 dl olivolja
  • 4 morötter, finhackade
  • 4 små gula lökar, finhackade
  • 4 selleristjälkar, finhackade
  • 4 dl prosecco eller vitt vin
  • 4 dl vatten
  • 2-3 tärningar kycklingbuljong
  • 8 kvistar färsk rosmarin
  • 2 tsk salt
  • 1 nypa socker
  • Citronsaft från 0,5 citron + zest från 1 citron

Tillbehör
  • 900 g pappardelle
  • 2 dl färskriven parmesanost
  • nymalen svartpeppar
  • färsk rosmarin
  • olivolja
  • salt

Från receptet

Kycklinglårfilé utan skinn 5kg
413512, Lönneberga, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Svensk Fågel
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Tillagning

  1. Skär kycklinglårfilén i centimeterstora tärningar. Hetta upp en högkantad stekpanna eller gryta och häll i olivolja. När olivoljan är varm steker du kycklingen i några minuter, den ska få rejält med färg.
  2. Lägg i morot, gul lök och selleristjälk till kycklingen. Fräs i 3 minuter och häll sedan i prosecco, vattnet, rosmarin och buljong och låt koka i 7-10 minuter.
  3. När kycklingragun har kokat ihop lägger du pasta i det välsaltade, kokande vattnet. Under tiden pastan kokar smakar du av ragun med salt, citron och eventuellt en nypa socker.
  4. När det återstår 2 minuter av pastans koktid häller du av vattnet (spar lite) och vänder ner den i ragun tillsammans med 1 dl av pastavattnet.
  5. Låt pastan koka klart i ragun och ta chansen att smaka av ytterligare en gång och reglera smakerna med salt, syra (citron) och sötma (socker).
  6. Lägg upp i djup tallrik. Riv över färsk parmesanost och kör några varv med pepparkvarnen. Avsluta med färsk rosmarin och ringla över lite olivolja.

Från receptet

Kycklinglårfilé utan skinn 5kg
413512, Lönneberga, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Svensk Fågel
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Se också

Recept

Krämig basilikakyckling

En snabb och supergod lunchrätt som passar de flesta och som lätt går att skala upp om gästerna blir fler än förväntat.
Recept

Kyckling- och nudelwok med cashewnötter

Klassikern kycklingwok är en populär och enkel rätt att servera till lunch. Här smaksatt med lime och sweet chili.
Recept

Sesamkyckling med ingefära och ugnsrostade grönsaker

Glacera kycklingbrösten för en härlig smakupplevelse och servera med rotsaker piffade med ingefära, lime och ostronsås.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.