Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Smakrik röra med paprika och valnötter som huvudingredienser. Den har sitt ursprung i Syrien och serveras ofta som meze. Perfekt som dipp till bröd eller bara ett gott tillbehör.
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg valnötterna på en plåt och rosta dem mitt i ugnen i cirka 10 minuter. (Bränn dem inte, för då blir de bittra i smaken.) Lägg nötterna på en kökshandduk och gnugga bort så mycket skal som möjligt.
Lägg nötterna i en matberedare (spara några till gar¬nering) tillsammans med resten av ingredienserna, förutom oljan. Mixa ihop allt till en jämn smet.
Blanda oljorna. Tillsätt oljan i en tunn stråle medan mixern är på. Röran kan kännas lite lös i början, men ströbrödet sväller och ger en fastare konsistens. Låt den därför stå i minst 30 minuter före servering.
Lägg röran i en skål och ringla lite granatäppelsirap eller olivolja på toppen. Garnera med grovhackade valnötter, om du vill ha lite crunch.
Små libanesiska köttfärspiroger som kan serveras tillsammans med andra mezerätter eller tillsammans med en sallad. I det här receptet har vi fyllt pirogerna med Martin & Serveras vegofärs för ett vegetariskt alternativ.
En färgstark och vacker sallad som passar utmärkt som mezerätt eller på buffén. Rödkål, apelsin och granatäpple gör den också till ett fräscht och hälsosamt tillbehör.
En fetaoströra som passar till allt; bröd, grönsaker, fisk, fågel och kött. Rörans turkiska motsvarighet är tzatziki, men haydari kryddas med dill och mynta.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.