Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Muhammara

Recept skrivet av
Martin & Servera
Smakrik röra med paprika och valnötter som huvudingredienser. Den har sitt ursprung i Syrien och serveras ofta som meze. Perfekt som dipp till bröd eller bara ett gott tillbehör.

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner

  • 3 dl valnötter
  • 1 dl paprikapuré
  • 0,75 dl ströbröd
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 2 msk citronsaft
  • 2,5 msk granatäpplesirap
  • 1 chilifrukt, efter smak
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • 2-3 msk vatten
  • Salt efter smak
  • svartpeppar
  • 0,25 dl olivolja
  • 0,25 dl rapsolja
  • granatäpplesirap, att ringla över

Från receptet

Valnötskärna 750g
135541, Martin & Servera, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg valnötterna på en plåt och rosta dem mitt i ugnen i cirka 10 minuter. (Bränn dem inte, för då blir de bittra i smaken.) Lägg nötterna på en kökshandduk och gnugga bort så mycket skal som möjligt.
  2. Lägg nötterna i en matberedare (spara några till gar¬nering) tillsammans med resten av ingredienserna, förutom oljan. Mixa ihop allt till en jämn smet.
  3. Blanda oljorna. Tillsätt oljan i en tunn stråle medan mixern är på. Röran kan kännas lite lös i början, men ströbrödet sväller och ger en fastare konsistens. Låt den därför stå i minst 30 minuter före servering.
  4. Lägg röran i en skål och ringla lite granatäppelsirap eller olivolja på toppen. Garnera med grovhackade valnötter, om du vill ha lite crunch.

Från receptet

Valnötskärna 750g
135541, Martin & Servera, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Upptäck fler recept

Recept

Sambousek med färsfyllning

Små libanesiska köttfärspiroger som kan serveras tillsammans med andra mezerätter eller tillsammans med en sallad. I det här receptet har vi fyllt pirogerna med Martin & Serveras vegofärs för ett vegetariskt alternativ.
Recept

Rödkålssallad

En färgstark och vacker sallad som passar utmärkt som mezerätt eller på buffén. Rödkål, apelsin och granatäpple gör den också till ett fräscht och hälsosamt tillbehör.
Recept

Libanesiska hamburgare

Servera veganska burgare på libanesiskt vis i kuvertbröd med coleslaw och ketchup. Ett gott alternativ till den klassiska hamburgaren.
Recept

Haydari

En fetaoströra som passar till allt; bröd, grönsaker, fisk, fågel och kött. Rörans turkiska motsvarighet är tzatziki, men haydari kryddas med dill och mynta.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.