Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Sambousek med färsfyllning

Recept skrivet av
Martin & Servera
Små libanesiska köttfärspiroger som kan serveras tillsammans med andra mezerätter eller tillsammans med en sallad. I det här receptet har vi fyllt pirogerna med Martin & Serveras vegofärs för ett vegetariskt alternativ.

Ingredienser

Receptet ger: ca 20 st små piroger

  • Ca 5-6 dl vetemjöl
  • 1 tsk torrjäst
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 2 msk olja
  • 1 ägg
  • 2 dl vatten
  • 200 g vegofärs
  • 2 gula lökar
  • 1 tsk Sju kryddor
  • 1 tsk paprikapulver eller chilipulver
  • 2 dl finhackad persilja
  • 1 dl finhackad mandel
  • Salt & peppar
  • Olja till stekning

Från receptet

Vegofärs glutenfri 3kg
384477, Martin & Servera, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Nyckelhålet
  • Fri från Gluten
  • Fri från Ägg
  • Fri från Mjölkprotein
  • Vegan
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Tillagning

  1. Blanda alla torra ingredienser till degen i en bunke.
  2. Tillsätt sedan ägg, vatten och olja, knåda degen smidig. Knåda degen en bra stund, gärna i 7-10 min för hand eller i maskin.
  3. Täck bunken och låt jäsa i 45 min i rumstemperatur eller i några timmar i kylen.
  4. Låt sedan stå en stund i rumstemperatur, ca 15 min, innan du börjar använda den.
  5. Finhacka mandel och persilja.
  6. Finhacka löken och stek i olja tills den mjuknar och får färg.
  7. Tillsätt färsen och stek lite till, vänd i alla torra kryddor samt persilja och hackad mandel. När färsen är genomstekt ställer du den åt sidan och låter den kallna helt.
  8. Kavla ut degen på ett ordentligt mjölat bakbord.
  9. Tryck ut lagom stora rundlar (ungefär6-7cm i diameter) Ta bort överflödig deg.
  10. Lägg en klick fyllning och nyp ihop kanterna ORDENTLIGT, annars öppnas degen upp under tillagning.
  11. Hetta upp rapsolja och fritera pirogerna i ca 2 minuter på varje sida.
  12. Låt rinna av på papper.
  13. Man kan även baka dem i ugnen. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, pensla med lite olja och baka mitt i ugnen på 200° i ca 10-15 min.

Från receptet

Vegofärs glutenfri 3kg
384477, Martin & Servera, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Nyckelhålet
  • Fri från Gluten
  • Fri från Ägg
  • Fri från Mjölkprotein
  • Vegan
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Upptäck fler recept

Recept

Rödkålssallad

En färgstark och vacker sallad som passar utmärkt som mezerätt eller på buffén. Rödkål, apelsin och granatäpple gör den också till ett fräscht och hälsosamt tillbehör.
Recept

Libanesiska hamburgare

Servera veganska burgare på libanesiskt vis i kuvertbröd med coleslaw och ketchup. Ett gott alternativ till den klassiska hamburgaren.
Recept

Haydari

En fetaoströra som passar till allt; bröd, grönsaker, fisk, fågel och kött. Rörans turkiska motsvarighet är tzatziki, men haydari kryddas med dill och mynta.
Recept

Muhammara

Smakrik röra med paprika och valnötter som huvudingredienser. Den har sitt ursprung i Syrien och serveras ofta som meze. Perfekt som dipp till bröd eller bara ett gott tillbehör.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.