Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Olivslungad sedanini med kryddiga vegobullar

Recept skrivet av
Barilla
En sofistikerad, modern och vegetarisk variant av den svenska klassikern köttbullar med makaroner där naturlig sälta från oliver och frisk citruskräm lyfter smakerna till helt nya höjder.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

Vegobollar

  • 575 g kokta kikärtor, avrunna
  • 5 ägg
  • 15 g vitlöksklyftor
  • 500 g grillost
  • 30 g spansk peppar
  • 2 dl ströbröd
  • 1 1/2 msk five spice-krydda
  • Olivolja till stekning

Citruskräm
  • 300 g crème fraiche
  • Citronzest ifrån 1 st citron
  • 2 tsk citronsaft
  • 2 tsk chiliflakes
  • Salt

Pasta
  • 20 st grönsparris
  • 250 g pak choi
  • 1 kg Barilla Sedanini
  • 150 g svarta oliver, urkärnande
  • 200 g strimlade soltorkade tomater
  • Havssalt
  • Peppar

Från receptet

Sedanini Selezione oro chef 1kg
304289, Barilla, Italien
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Tillagning

Vegobollar

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj kikärterna med kallt vatten och låt rinna av. Mixa ärterna slätt med äggen.
  3. Skala vitlöken. Riv grillosten, vitlöken och hacka chilin, vänd ner i ärtsmeten.
  4. Tillsätt ströbröd och five spice. Blanda ihop.
  5. Forma smeten till bollar.
  6. Stek bollarna i olja så att de får fin färg runt om. Lägg över i ett bleck.
  7. Ställ in i ugnen och kör klara ca 10 minuter.

Citruskräm

  1. Rör ihop ingredienserna till krämen och smaka av med salt.

Pasta

  1. Skär bort 2-3 cm av stjälken på sparrisen och dela resten i mindre bitar.
  2. Koka i saltat vatten i cirka 3 minuter, beroende på tjocklek. Kyl ner i kallt vatten och låt rinna av.
  3. Skiva mangolden på längden.
  4. Koka pastan enligt anvisningen. Lägg i mangolden när 1 minut återstår.
  5. Häll bort vattnet från pastagrytan och blanda ner sparrisen, oliverna och soltorkade tomaterna.
  6. Ringla över olivolja och smaka av med havssalt och nymalen svartpeppar.

Servera

Lägg upp pastan med vegobollarna och citruskräm.

Från receptet

Sedanini Selezione oro chef 1kg
304289, Barilla, Italien
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Fler recept

Recept

Bowl med fusilli, picklad zucchini och pestomajonnäs

En vacker vegetarisk bowl fylld till bredden med goda smaker och spännande texturer. Proppad med naturligt mättande protein passar den lika bra till lunch som till middag.
Recept

Krämig linguine med burrata och grillad nektarin

Enkel och god vegetarisk pasta som förgylls av krämig burrata samt ljumna och vackert sotade nektariner. Italiensk sommarkänsla på en tallrik!
Recept

Casarecce med svartkål, falafel och taratorsås

Härlig vegetarisk fusion där sicilianska pastaskruvar möter mellanösterns populära falaflar och toppas med en fantastisk taratorsås. Succé utlovas bland både stora och små.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.